Redactie - 01 juli 2012

Twitter stopt samenwerking met LinkedIn


Twitter breekt met LinkedIn. Het bedrijf laat de tweets niet langer automatisch ook op de zakelijke netwerkwerksite verschijnen. Dat schrijft weblog TechCrunch.

Door een in 2009 gesloten overeenkomst konden gebruikers berichten synchroniseren die via hun accounts werden verzonden. Tweets werden zo vanzelf op LinkedIn geplaatst, maar omdat Twitter de voorwaarden voor het gebruik van zijn toepassingen heeft aangescherpt, wordt de synchonisatie nu eenzijdig beëindigd. Andersom kunnen LinkedIn-updates nog wel automatisch op Twitter worden gezet.

Volgens TechCrunch wil Twitter dat tweets niet gelezen worden op LinkedIn, maar op de eigen website. Anders gaat het ten koste van de advertentieinkomsten. Eerder liet Twitter al weten dat het niet de bedoeling was dat ontwikkelaars de applicaties van het bedrijf gingen gebruiken om Twitter-functionaliteit na te bootsen.

Het beleid ten opzichte van Facebook is nog niet aangepast. Het is nu dus nog gewoon mogelijk om vanuit Twitter op Facebook te posten.

  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024