Redactie - 28 juni 2012

Managers vinden analysesoftware te kostbaar en ingewikkeld


Business intelligence software
is voor zestig procent van de (IT-) managers te kostbaar, te ingewikkeld en te zwaar. Een nog grotere groep (80%) denkt dat een beter gebruik van business intelligence de concurrentiekracht van de organisatie zou vergroten. Dat blijkt uit onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksbureau BizTechReports in opdracht van UNIT4.

Voor het onderzoek werden 120 managers en IT-managers in Europa, de VS en Canada ondervraagd. 72 procent van de ondervraagden geeft aan dat de analysesoftware die ze nu gebruiken te veel gecentraliseerd is bij de financiële afdeling. Iets minder, 63 procent, zegt dat BI meer gericht is op lange termijnplanning dan op dagelijkse, operationele beslissingen. Volgens zeven op de tien managers zou analysesoftware met meerdere modules en waarbij je afrekent naar gebruik bijdragen aan een breder draagvlak en gebruik in de organisatie.

“De meeste huidige BI-systemen zijn jaren geleden geleverd door de grote ERP-leveranciers", aldus Jeroen Philippi, Marketing Manager van UNIT4. "Deze systemen zijn na een overname opgenomen in het productportfolio. De implementatie gaat vaak gepaard met hoge investeringen en lange doorlooptijden. Door de complexiteit worden BI-systemen uitsluitend gebruikt binnen hogere managementlagen. Deze systemen zijn niet meer van deze tijd waarin binnen alle lagen van het bedrijf snelle besluitvorming noodzakelijk is. Flexibele en kleinschalige analyse-tools kunnen ook veel beter helpen bij de big data-uitdagingen."


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024