Redactie - 26 juni 2012

Analisten willen duidelijkheid over Android


Als het aan diverse analisten ligt, pakt Google de komende Google I/O-conferentie aan om het nut van Android duidelijk te maken. Volgens Ezra Gottheil van Technology Business Research weet Google vooral op de tabletmarkt geen succes te boeken.

Bij PCWorld zegt hij: "Android-telefoons zien er doorgaans goed uit, maar er is voor gebruikers geen enkele reden om trouw te blijven aan het platform waar het toestel op draait. Ze kiezen voor de smartphone, niet zozeer voor Android."

Ook zijn de analisten het erover eens dat Google duidelijkheid moet geven over de toekomst van Android en Chrome OS. "Er waren vorig jaar een hoop vragen over de samensmelting van Android en Chrome OS, maar er is totaal geen antwoord op gegeven, dat zou nu wel moeten gebeuren," vindt Brian Blau van Gartner. Zijn collega Carolina Milanesi is het daar helemaal mee eens: "Gebruikers zouden niet de keuze hoeven te moeten maken tussen de twee systemen. Google moet ze dusdanig op elkaar afstemmen dat gebruikers het 'aha'-moment krijgen, net als bij Apple."

Verder worden er komende week updates verwacht voor Google+ en Google Maps.