Redactie - 25 juni 2012

Nederland presenteert innovatiekracht bij TEDx


Tijdens TEDxBinnenhof Catwalk for Innovation presenteren tien inspirerende Nederlandse sprekers vandaag hun baanbrekende ideeën om mondiale uitdagingen aan te pakken. Het gaat om onderwerpen zoals milieuvervuiling, kosten voor de gezondheidszorg, verlies van biodiversiteit, klimaatverandering en schaarste van natuurlijke hulpbronnen, voedsel en energie.

In totaal 39 Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland sluiten zich bij het evenement aan en organiseren ‘viewing parties’ om Nederland wereldwijd op de kaart te zetten als innovatief land.

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken vindt het belangrijk dat de ambassades en consulaten Nederlandse innovatie promoten op buitenlandse markten. ‘Innovatie is de olie in de motor van de economie. Daarom ondersteunen wij met ons postennetwerk innovatieve bedrijven die de wereld willen veroveren en onze economie op volle vaart kunnen laten draaien’, aldus de minister. ‘Het is de eerste keer dat een online evenement voor het Nederlandse bedrijfsleven wereldwijd en gelijktijdig wordt bekeken door onze buitenlandse stakeholders.’

TEDxBinnenhof wordt wereldwijd bekeken. Op 39 Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland worden speciale ‘externe link: viewing parties’ georganiseerd: bedrijven, kennisinstellingen en investeerders worden uitgenodigd om mee discussiëren over Nederlandse innovaties en TEDxBinnenhof. Meer informatie over de viewing parties van ambassades en consulaten is te vinden op www.tedxbinnenhof.com.

Deelnemende ambassades en consulaten
De volgende ambassades en consulaten werken mee: Abu Dhabi, Ankara, Atlanta, Bangkok, Beijing, Belgrade, Berlin, Buenos Aires, Brussels, Bucharest, Budapest, Cairo, Canberra, Cape Town, Dublin, Düsseldorf, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Istanbul, Jakarta, Kuala Lumpur, London, Melbourne, Miami, Mumbai, Nairobi, New York, Ottawa, Paris, Rome, San Francisco, Shanghai, Skopje, Sydney, Tel Aviv, Valletta, Vilnius, Warsaw en Washington.

TED is een non-profit organisatie die zich richt op het verspreiden van ideeën en het delen van kennis. Het begon in 1984 in Californië met een vierdaagse conferentie over Technology, Entertainment en Design, maar inmiddels gaan de zogenaamde TEDTalks over een veel breder scala aan onderwerpen. De jaarlijkse TED-conferentie nodigt de grote denkers en doeners van deze tijd - denk aan Bono, Bill Gates en Al Gore – uit om hun visie inspirerend over te brengen in een korte lezing. Al deze TEDtalks staan online en zorgen voor miljoenen pageviews.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024