Redactie - 20 juni 2012

Saxion leidt studenten op met Exact Online


Exact Online speelt een steeds grotere rol in het opleiden van toekomstig ondernemers, administrateurs en accountants. Recentelijk is Saxion aan de slag gegaan met de online bedrijfssoftware. Exact Online wordt gebruikt door de eerstejaarsstudenten van de academie Financiën, Economie & Management (FEM).
 
Saxion heeft gekozen voor Exact Online omdat de software goed geschikt is voor de hedendaagse manier van studeren. Docenten kunnen via internet de voortgang van studenten monitoren, terwijl die plaats- en tijdonafhankelijk hun opdrachten kunnen uitvoeren. Bovendien hoeft Saxion geen extra investeringen te doen in ICT-infrastructuur of -beheer.
 
Hein Brockhoff, managing director Exact Benelux: “Al sinds de jaren ‘90 ondersteunt Exact het onderwijs in Nederland. Studenten gebruiken onze oplossingen niet alleen als gereedschap om te leren boekhouden of financiële administraties op te zetten, ze leren ook gelijk hoe ze een onderneming financieel gezond houden. Onze online propositie sluit prima aan bij de veranderende rol van ICT in de nieuwe wereld, dat geldt ook binnen het onderwijs.”
         
Marten Bruining, docent bedrijfseconomie bij Saxion: “De eerste feedback van studenten is dat ze Exact Online overzichtelijk vinden en gemakkelijk in gebruik. In veel gevallen krijgen we te horen dat het ook eenvoudiger werkt dan het on premise-programma dat ze gebruiken op de stageplaatsen bij onder andere administratie- en advocatenkantoren.”