Redactie - 19 juni 2012

Witteveen+Bos tekent voor snelle en flexibele verbindingen van Eurofiber


Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft zijn datacommunicatienetwerk opnieuw ingericht. Het vooraanstaande bedrijf koos daarbij voor de op glasvezelverbindingen gebaseerde Ethernetdiensten van Eurofiber. Het nieuwe netwerk verbindt alle Nederlandse vestigingen van Witteveen+Bos met het hoofdkantoor in Deventer en het internet, op basis van een bandbreedte van 100 Mbps. Ook een Nederlandse dochteronderneming en de Belgische vestiging zijn ontsloten.


De Eurofiber-verbindingen bieden Witteveen+Bos tien keer meer bandbreedte dan voorheen, zonder dat het ingenieursbedrijf meer is gaan betalen. Naast de zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding van de verbindingen speelden verschillende andere aspecten een belangrijke rol bij de keuze voor Eurofiber. Zo stelt Witteveen+Bos de vrijheid die Eurofiber biedt om zelf diensten en dienstenleveranciers te kiezen zeer op prijs. Dat geldt ook voor de grote, eventueel tijdelijke, flexibiliteit in bandbreedte en de contractduur in relatie tot verhuizingen.

Martijn Engelberts, afdelingshoofd Algemene zaken van Witteveen+Bos verklaart: “Eurofiber levert niet alleen snelle, flexibele en betrouwbare verbindingen tegen een aantrekkelijke prijs. Het is een bedrijf dat zaken snel en volgens afspraak regelt. Het weet wat het doet, is goed bereikbaar en heeft ook administratief alles op orde. De samenwerkingsperiode tot nu brengt dat we geen echte klant-leveranciersrelatie hebben, maar meer partners zijn en dat werkt erg prettig.”

Witteveen+Bos voert veel multidisciplinaire projecten uit, waarbij medewerkers van verschillende vestigingen van het ingenieursbureau intensief samenwerken. Voorbeelden van bekende projecten zijn de Amsterdamse Noord-Zuidlijn en de 2e Maasvlakte in Rotterdam. Met het nieuwe datanetwerk kunnen medewerkers van Witteveen+Bos supersnel gegevens zoals ‘zware’ CAD-tekeningen en andere belangrijke projectinformatie (per e-mail) uitwisselen en grote hoeveelheden data up- en downloaden van het internet.

Ook de automatiseringsafdeling van Witteveen+Bos profiteert van het veel snellere netwerk, doordat back-up-, support- en beheerwerkzaamheden veel sneller kunnen worden uitgevoerd. Daarbij beschikt het ingenieursbureau nu over voldoende bandbreedte om zijn automatiseringsomgeving te centraliseren. Dit maakt het mogelijk te besparen op de aanschaf, het beheer en onderhoud van systemen en om in de toekomst gebruik te maken van kostenefficiënte toepassingen als IP-telefonie.