Redactie - 19 juni 2012

86 procent van de onafhankelijke softwareleveranciers merkt stijgende vraag naar mobiele applicaties


Ruim 86 procent van de onafhankelijke softwareleveranciers constateren een groeiende behoefte aan m-commerce oplossingen en mobiele transacties. Dit blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd door Progress Software.
 
Tijdens het jaarlijkse partner-evenement in Palma Mallorca ondervroeg Progress Software haar belangrijkste EMEA-applicatiepartners om zo inzicht te krijgen in hun visie op de belangrijkste markttrends en uitdagingen. Meer dan tweederde van de applicatiepartners merkt dat er bij klanten meer vraag is  naar mobiele applicaties. Ook blijken steeds meer onafhankelijke softwareleveranciers zelf mobiele applicaties te ontwikkelen. Zo’n 68 procent van de respondenten ontwikkelt zelf mobiele applicaties en 32 procent biedt hierbij ook Business Process Management (BPM)-functionaliteit aan klanten.

Van de 29 partners die werden ondervraagd is 76 procent van mening dat cloud computing één van de grootste trends is die hun business beïnvloedt. Zo’n 75 procent geeft aan dat hun klanten vaker vragen om cloud-gebaseerde applicaties en virtualisatie werd door zo’n 53 procent van de respondenten als belangrijke trend genoemd.

Dan Veitkus, General Manager, EMEA bij Progress Software: “Het is niet verwonderlijk dat de vraag naar mobiele applicaties toeneemt. Recent onderzoek van Gartner stelt dat het aantal mobiele transacties en de totale waarde van deze transacties wereldwijd jaarlijks met 42 procent toeneemt tussen 2011 en 2016, met een geschatte marktwaarde van 617 miljard dollar en meer dan 448 miljoen gebruikers in 2016. Dit onderzoek toont aan dat onafhankelijke softwareleveranciers mobiele applicaties als kans zien om meer omzet te genereren.”

Veitkus vervolgt: “Het is bovendien interessant om te zien hoeveel onafhankelijke softwareleveranciers ook BPM-functionaliteit leveren aan hun klanten. BPM kan een waardevol instrument zijn voor applicatieontwikkelaars en kan bovendien klanten en partners helpen om echte business process-applicaties te ontwikkelen die optimaal gebruik maken van de transactie-gebaseerde omgevingen. BPM tools bieden een aanzienlijke meerwaarde doordat zij het mogelijk maken om applicaties sneller te ontwikkelen of verder uit te breiden dan ooit te voren. Het is hierbij niet meer nodig om grote delen van de code opnieuw te schrijven en dit alles binnen één ontwikkelomgeving.”