Redactie - 13 juni 2012

ERP in de cloud


QAD, leverancier van ERP-software en services voor productiebedrijven, kondigt aan dat GINAF, fabrikant van zware vrachtwagens en elektrische voertuigen, QAD On Demand inzet om haar wereldwijde business en groei te ondersteunen. Met QAD On Demand kan GINAF haar IT-afdeling stroomlijnen en vereenvoudigen als onderdeel van haar nieuwe lean corporate strategie. QAD On Demand zorgt ervoor dat GINAF zich puur op haar kernactiviteiten kan richten en het beheer van het ERP-systeem aan QAD kan over laten.

GINAF produceert gespecialiseerde vrachtwagens op bestelling en onderscheidt zich in een concurrerende markt door het combineren van innovatieve technologieën, lage kosten en hoog gekwalificeerd en ervaren personeel. “QAD On Demand is de perfecte oplossing voor GINAF”, zegt Henk Weijman, algemeen directeur van GINAF. “We loggen via internet in op het systeem en gebruiken QAD om onze financiën, klantcontacten en logistiek te beheren. Met QAD On Demand hebben we toegang tot de nieuwste functionaliteit en mogelijkheden van QAD, zonder het risico van een grote investering. We betalen elke maand een vast bedrag en de schaalbaarheid van de oplossing zorgt ervoor dat het eenvoudig is om het gebruik aan te passen aan de groei van onze organisatie. Ons doel is om zo lean mogelijk te werken. Dat kunnen we nu realiseren.”

QAD On Demand biedt alle voordelen van ERP in een Software as a Service (SaaS) model. GINAF kan zich met QAD On Demand op haar belangrijkste bedrijfsprocessen richten en daarmee haar personeel ontlasten van taken als systeemimplementatie en dagelijkse onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast hebben de gebruikers wel het voordeel van minimaal 99,5% systeembeschikbaarheid. Medewerkers van GINAF kunnen met QAD On Demand op afstand werken. Met behulp van templates kunnen ze de best practices in hun werk behouden en toch hun productiviteit verbeteren.

“Veel bedrijven streven naar zoveel mogelijk efficiëncy en flexibiliteit, terwijl ze ook hun IT-lasten en risico’s willen verlichten. Dat is mogelijk met QAD On Demand”, aldus Steve Gardner, vice-president Sales & Marketing bij QAD EMEA. “Veel softwareproducenten promoten het gebruik van ERP in de cloud. QAD On Demand is de enige oplossing die zich specifiek richt op de behoeften van wereldwijde productiebedrijven. Onze SaaS-oplossing voldoet aan wat GINAF nodig heeft om haar processen te verbeteren en meer inzicht te krijgen in haar kernactiviteiten. “