Redactie - 08 juni 2012

Citrix neemt Bytemobile over


Citrix heeft de overname afgerond van Bytemobile, een leverancier van data- en video-optimalisatieoplossingen voor aanbieders van mobiele netwerken. Door deze overname verwerft Citrix een strategische positie in deze markt; Bytemobile is onderdeel van de infrastructuur van 130 mobiele aanbieders in 60 verschillende landen. De overname versterkt hiermee de strategie van Citrix: het mogelijk maken van mobiel werken en het leveren van cloud-diensten.

Mobiele aanbieders hebben te maken met een explosieve groei in het dataverkeer. Dit wordt veroorzaakt door de opkomst van nieuwe consumenten-devices en snelle netwerken als 3G, 4G en LTE, waarop rijke multimedia-content wordt geconsumeerd. Samen kunnen Citrix en Bytemobile telecombedrijven helpen om te gaan met de enorme groei in het dataverkeer, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring. De overname volgt op een strategische samenwerking tussen twee organisaties die eerder dit jaar werd aangekondigd, waarin de Smart Capacity-technologie van Bytemobile werd gecombineerd met de cloud networking oplossing van Citrix NetScaler.

De overname betekent voor Citrix een uitbreiding in de snelgroeiende mobiele telecommunicatiemarkt. Bytemobile beschikt over een sterk klantenbestand, met gezamenlijk meer dan 2 miljard mobiele gebruikers. De klanten van Bytemobile verwerken dagelijks meer dan 20 petabytes aan dataverkeer.

Bytemobile heeft wereldwijd ongeveer 300 medewerkers. Het bedrijft biedt een breed portfolio aan van applicaties, waaronder video- en web-optimalisatie, content-caching, policy control, traffic management en mobile analytics.