Redactie - 31 mei 2012

SEGA Europa vereenvoudigt het beheer van computers en software


SEGA Europa, de Europese distributietak van SEGA, heeft appliances van Dell geïmplementeerd voor het beheer van zijn computers. Met de Dell KACE K1000 Systems Management Appliance heeft SEGA Europa het beheer- en updateproces voor de PC-omgevingen drastisch verbeterd. Bovendien kunnen software-audits in een kwestie van minuten in plaats van uren worden uitgevoerd. Dell KACE is bedoeld voor de medewerkers van SEGA Europa die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de dagelijkse bedrijfsvoering, van financiële en verkoopprocessen tot marketing en PR. Daarnaast voeren zij kwaliteitscontroles uit en testen zij games en diensten voordat ze op de markt worden geïntroduceerd. De QA- en testteams werken in ploegdiensten om 24-uurs ondersteuning te kunnen bieden in aanloop naar belangrijke releases.
 
“Met de Dell KACE Appliance kunnen we vanaf een centrale locatie assets traceren, updates van software en drivers installeren en het patchen van PC’s automatiseren. Dit bespaart ons enorm veel tijd en zorgt er bovendien voor dat onze eindgebruikers zo min mogelijk downtime ondervinden,” zegt Luis de Mendonca, ICT-manager bij SEGA Europa. “De appliance stelt ons in staat om op uiterst eenvoudige wijze licenties en patronen in het softwaregebruik in kaart te brengen. Dankzij de geautomatiseerde rapporten die de appliance genereert, kunnen we in een paar minuten achterhalen op hoeveel computers pakketten zoals Microsoft Project of Visio zijn geïnstalleerd. We kunnen ook zien hoe vaak dergelijke softwaretoepassingen in de praktijk worden gebruikt. Dit maakt het voor ons eenvoudiger om investeringen in softwarelicenties te rechtvaardigen en om onnodige uitgaven te vermijden.”
 
De Dell KACE Systems Management Appliance biedt één centrale locatie voor de installatie van updates voor alle desktops die binnen het kantoor van SEGA Europa worden gebruikt. In de meeste gevallen gaat het om desktops van Dell, maar het QA-team beschikt daarnaast over een uiteenlopende reeks van PC’s van andere fabrikanten die het voor testdoeleinden gebruikt. Voor de ondersteuning van een dergelijk heterogene omgeving maakt de ICT-organisatie van SEGA Europa gebruik van de Smart Tags-functionaliteit van de KACE Appliance. Hiermee kan het hardwarecomponenten in kaart brengen en alle benodigde updates voor drivers en softwaretoepassingen beschikbaar stellen. “Smart Tags komt ons zeer goed van pas, omdat de PC’s van onze QA-afdeling gebruikmaken van een diverse mix van chipsets, grafische kaarten en andere hardwarecomponenten. We kunnen deze componenten nu op eenvoudige wijze traceren en met de laatste updates bijwerken,” aldus De Mendonca. “Dit bespaart ons ICT-personeel veel tijd en stelt ons QA-team in staat om zich op hun testwerkzaamheden te concentreren.”
 
SEGA Europa is voornemens om de ingebouwde functionaliteit van de Dell KACE Appliance voor het energiebeheer van computers in te zetten om het stroomverbruik terug te dringen. Hiervoor worden computers die aan het einde van de dag aan blijven staan, automatisch uitgeschakeld om het energieverbruik te verminderen. Deze computers worden ’s ochtends opnieuw opgestart voordat de eerste werknemers op kantoor komen.