Redactie - 30 mei 2012

Unisys lanceert mobiele app voor CIO’s om verborgen opslagkosten bloot te leggen


Unisys, actief in IT-diensten en -oplossingen, heeft een applicatie gelanceerd waarmee beslissers in de IT met behulp van een simpel stappenplan, inzicht krijgen in de kosten van de eigen dataopslag en de infrastructuur hier omheen. Ook wordt het geheel in een benchmark vergeleken met de situatie van soortgelijke bedrijven. Hiermee krijgt de gebruiker meer inzicht in de eigen opslaginfrastructuur, wat een positieve bijdrage kan leveren aan het kostenplaatje.
 
Gebruikers van de applicatie beantwoorden enkele vragen. De belangrijke pijlers in het gebruik en de kosten van de informatieopslagmiddelen worden hierin meegenomen. Onder meer de soorten data, het aantal te beheren terrabytes, het aantal opslag providers en de te verwachten groei in opslag zijn zaken die aan bod komen. Met de mobiele applicatie van Unisys is het vervolgens de antwoorden van de gebruikers te vergelijken in een benchmark. De data uit de benchmark komt uit een onderzoek onder honderden IT-managers die verantwoordelijk zijn voor het managen van de data opslagfaciliteiten binnen hun eigen organisatie.
 
“Ons onderzoek heeft aangetoond dat CIO’s niet altijd het complete overzicht hebben van het gebruik van hun eigen opslagmiddelen en daardoor ook geen zicht hebben op verkeerd gebruik waardoor kosten onbedoeld de pan uit rijzen”, zegt David Tierno, vice-president  opslagportfolio management en alliancies bij Unisys. “Dit tekort aan inzicht kan gevaarlijk zijn. Zeker in tijden dat ‘big data’ steeds belangrijker wordt en nieuwe business opportunities kan scheppen. De ‘Storage Survey 2012’ app van Unisys geeft IT-beslissers de mogelijkheid om hun opslaggebruik eenvoudig af te zetten tegen die van vergelijkbare organisaties. Het is eenvoudig om hiermee een nieuwe strategie op te zetten om de eigen middelen effectiever in te zetten en verborgen kosten bloot te leggen en verwijderen. Het is een eerste stap naar een investering in opslag als een strategische business middel.”
 
De mobiele applicatie geeft gebruikers daarnaast toegang tot informatie waaronder white papers, infographics en links naar relevante onderzoeken. Deze informatie kan gebruikt worden om opslag gerelateerde onderwerpen te begrijpen om zo meer te leren over dataopslag en bijkomende zakelijke voordelen.
 
De app is gratis te verkrijgen in de App Store van Apple voor iOS-apparaten (zowel de iPhone, de iPod touch als de iPad) als in Google Play, de applicatiewinkel voor apparaten die draaien op Android, het mobiele besturingssysteem van Google.