Redactie - 28 mei 2012

Markt voor applicatiesoftware blijft groeien


Uit de ICT~Kwartaalmonitor - mei 2012 blijkt dat de toename van de omzet en de werkgelegenheid in de ICT-branche in het eerste kwartaal van 2012 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011 gering was.


De groei was vooral te vinden bij het MKB en middelgrote bedrijven. ICT-ondernemingen met meer dan 750 medewerkers presteerden zowel wat betreft omzet als werkgelegenheid beneden het gemiddelde. ICT-bedrijven actief in de applicatiesoftware lieten wederom groei zien. Dit past in de trend van de afgelopen kwartalen.

Sombere verwachtingen

ICT-ondernemers zijn somber over de verwachte vraag naar ICT-producten en -diensten in Nederland in het tweede kwartaal van 2012 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011. De verwachting is dat de vraag gelijk zal blijven. De sector Hardware & Kantoortechnologie voorspelt een licht krimpende vraag, de sectoren Software en Telecom verwachten een geringe stijging van de vraag. Het rapportcijfer dat de leden van ICT~Office geven aan het economische klimaat in de ICT-branche is gedaald tot een 5,9 en daarmee nog net voldoende.

De ICT~Kwartaalmonitor - mei 2012 kunt u hier (klik op link) downloaden.