Redactie - 23 mei 2012

Plan Nederland gebruikt nieuwe, geautomatiseerde totaaloplossing Ctac Charity


Plan Nederland heeft Ctac Charity, de nieuwe totaaloplossing van Ctac voor charitatieve instellingen, in gebruik genomen. De organisatie profiteert hiermee van software die is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en CRM. Het totaalpakket biedt goede-doelenorganisaties een transparante oplossing voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen, inzicht in geldstromen en overzichtelijke rapportages.

Doordat charitatieve instellingen door externen gefinancierd worden, zijn ze verplicht hun uitgaven gedetailleerd te overleggen, zowel in- als extern. Ctac Charity biedt hier de volledige functionaliteit voor en brengt de financiële huishouding nauwkeurig in beeld. Dit vanuit verschillende invalshoeken, bijvoorbeeld per sponsor of donateur, per project of projectonderdeel. Daarnaast is het mogelijk om sponsoren een op een te koppelen aan een project. Plan Nederland kan zo een donateur exclusief aan één kind koppelen. De communicatie verloopt grotendeels via geautomatiseerde workflowregels. Denk aan het versturen van (algemene) nieuwsbrieven aan sponsoren of aan berichten over de projectvoortgang.

“We vinden werken met Ctac Charity een uitkomst. Tijdens de implementatie heeft Ctac het systeem zo ingericht, dat we een goed overzicht hebben van welke donaties voor wie bestemd zijn. Het helpt ons om ons werk transparant te maken voor onze donateurs. Voor hen is het heel belangrijk dat zij weten dat hun donaties op de juiste plek terechtkomen. Met deze nieuwe, geautomatiseerde oplossing zijn we nog beter in staat dit waar te maken”, zegt Jan Ormel, Communicatie Manager bij Plan Nederland.  

Ctac Charity ondersteunt processen als donorwerving, budgettaire planning en financiële afwikkeling. Ctac ontwikkelt industriespecifieke templates op basis van bestaande software; in het geval van Ctac Charity is dat Microsoft Dynamics NAV en CRM. Daarbij biedt de oplossing goede verantwoordingsmogelijkheden. Andere oplossingen richten zich puur op CRM aan de wervingskant of op de financiën aan de projectenkant. Ctac Charity biedt een alles-in-eenpakket.

“Ctac Charity is dé oplossing voor goede-doelenorganisaties om efficiënt te werken en uiterst transparant te opereren om hun ambities te verwezenlijken. In deze branche is het van groot belang om duidelijk en helder te kunnen rapporteren, zowel in- als extern. De efficiëntie die de veelzijdigheid van het pakket met zich meebrengt, zowel aan de financiële kant als aan de communicatiekant, levert deze instellingen veel efficiëntievoordelen op”, zegt Geert Heijmans, directeur Dynamics bij Ctac. 
  

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024