EMC maakt transformatie naar hybride cloud makkelijker
22-05-2012
Deel dit artikel:

EMC maakt transformatie naar hybride cloud makkelijker


EMC
 kondigt vandaag maar liefst 42 nieuwe producten en technologieën aan op EMC World. De oplossingen helpen bedrijven om te gaan en te profiteren van de Big Data en cloud-trend. EMC zorgt er met het nieuwe aanbod voor dat bedrijven de transformatie naar de hybride cloud eenvoudiger kunnen maken. Hiermee worden efficiency en flexibiliteit voor zowel traditionele als gevirtualiseerde datacenters, naar een hoger niveau gebracht. Met de nieuwe oplossingen van EMC kunnen bedrijven bovendien besparen op beheerkosten en flexibele infrastructuren implementeren.

De nieuwe producten zijn toegevoegd aan het informatie-, storage-, back up-, virtualisatie- en beheerportfolio van EMC. De aankondiging van de producten en technologieën illustreren EMC's toewijding aan ontwikkeling en innovatie die samen helpen de snelle groei van data te beheersen.    

 “In de gehele evolutie van IT is data de ultieme waardebron gebleven", zegt Pat Gelsinger, President en Chief Operating Officer van EMC Information Infrastructure Products. "We bouwen datacenters, geen applicatie- of servercenters. Echter beperkingen van rigide technologie maakt data tot een lagere prioriteit. De opkomst van virtualisatie, cloud computing en Big Data analyses, brengen data terug naar de juiste plaats: het zwaartepunt in het IT-centrum. De verschuiving is snel en omonkeerbaar. Van een silo-infrastructuur gebouwd rond specifieke applicaties naar een benadering waar data centraal staat in de infrastructuur. De aankondigingen die we vandaag doen, komen tegemoet aan deze verschuiving en biedt klanten de technologie die ze nodig hebben hun IT-omgeving, het bedrijf en henzelf te transformeren."  

Belangrijkste aankondigingen:

  • De EMC VMAX-serie is een uitgebreid aanbod van storage arrays bestaande uit de VMAX 10K, VMAX 20K en de VMAX 40K. Om de serie compleet te maken introduceert EMC nieuwe software-mogelijkheden. Deze integreren bestaande storage-onderdelen tot een complete storage-pool.
  • EMC brengt een nieuwe versie van EMC Isilon OneFS scale-out NAS-systeem. Bestandsgebaseerde, ongestructureerde data is het snelst groeiende component van zakelijke datacenters. Om klanten beter te ondersteunen biedt OneFS nieuwe vormen van databescherming, beveiliging, performance en interoperabiliteit.
  • Er zijn verbeteringen aangebracht in het VNX unified storage-portfolio. De VNXe 3150 levert bijvoorbeeld nu 50 procent meer performance en capaciteit per rack. Nieuwe VNX-software verlaagt de opstartprijs voor Flash, biedt in één klik applicatiebescherming en vereenvoudigt het beheer in gevirtualiseerde omgevingen.
  • Nieuwe systemen en software van Data Domain transformeren het back up en recovery aanbod van EMC. Ook werken deze naadloos samen met een grote hoeveelheid bedrijfstoepassingen, workloads en processen. Klanten hebben hiermee flexibiliteit en keuze in hoe zij omgaan met de uitdagingen op het gebied van databescherming.
  • Een nieuwe combinatie van EMC VPLEX virtuele opslag met EMC RecoverPoint voor databescherming, zet een nieuwe standaard voor de beschikbaarheid en bescherming van de hybride cloud. Het is de eerste oplossing die active-active datacenters combineert met disaster recovery op een andere locatie. 
  • EMC kondigt ook een serie verbeteringen aan voor het EMC Atmos cloud-platform. Dit transformeert de manier waarop service providers en bedrijven Big data beheren in grote, wereldwijde cloud opslagomgevingen. Ook brengt EMC Atmos Cloud Accelerators waarmee het makkelijker en sneller wordt om data naar de Atmos-cloud te brengen en verplaatsen.
  • De nieuwe EMC DataBridge enterprise management tool voorziet de IT-beheerders van 
  • één beheeromgeving zodat zij eenvoudig dashboards kunnen samenstellen voor het leveren van ITaaS. Met DataBridge krijgen klanten real time IT infrastructuurbeheer tot hun beschikking.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud