Avanade en Computer Profile ontwikkelen een connector voor Microsoft Dynamics CRM
22-05-2012
Deel dit artikel:

Avanade en Computer Profile ontwikkelen een connector voor Microsoft Dynamics CRM


Avanade, aanbieder van zakelijke technologieoplossingen en beheerde diensten, en Computer Profile, informatieleverancier voor de ICT-branche, introduceren een connector voor Microsoft Dynamics CRM. Deze connector is speciaal ontwikkeld voor gebruikers van Microsoft Dynamics 2011 en de Computer Profile Database. De connector voor Microsoft Dynamics CRM biedt de mogelijkheid om op ieder gewenst moment, realtime, up-to-date informatie uit de Computer Profile database te importeren binnen de Dynamics-omgeving. Zo wordt de datakwaliteit binnen het CRM-systeem gewaarborgd, de basis voor ieder succesvol sales- en leadgeneratieproces. Deze nieuwe, innovatieve oplossing richt zich voornamelijk tot IT-serviceproviders, marketeers en verkoopverantwoordelijken.

“Wij zien dat er veel gebruik gemaakt wordt van CRM-systemen, maar dat er helaas weinig aandacht besteed wordt aan het up-to-date houden van de data”, vertelt Peter Janssens, Avanade Country Manager België. “Om dit probleem te verhelpen zijn we een samenwerking aangegaan met Computer Profile. Avanade is specialist op het gebied van Microsoft-technologieën en door dit te combineren met de database-expertise van Computer Profile is de connector voor Microsoft Dynamics CRM tot stand gekomen. Voor bedrijven betekent dit dat zij niet langer zelf oplossingen hoeven te (laten) ontwikkelen voor de integratie van een externe kwalitatieve database met eigen data, maar dat dit nu geautomatiseerd is. Zo hebben gebruikers via de Dynamics-omgeving direct toegang tot de Computer Profile database met ICT-gerelateerde informatie over de top 30.000 bedrijven in de Benelux. Dit zal hun gebruikservaring aanzienlijk verbeteren en hun dagelijkse taken vlotter laten verlopen.”

“Dankzij deze integratie kunnen gebruikers direct zien of de projecten in hun eigen CRM-systeem nog wel up-to-date zijn”, vult Harry van der Lint, Managing Partner bij Computer Profile aan. “Wanneer gebruikers de externe data geïntegreerd hebben binnen Microsoft Dynamics, is op een later moment eenvoudig te zien of de data nog steeds actueel is. Dankzij verhelderende statistieken binnen de Dynamics-omgeving kunnen gebruikers zien wanneer de data het laatst geactualiseerd is door Computer Profile en ervoor kiezen nieuwe data te uploaden. Zo weet je als bedrijf zeker dat je ieder jaar over de beste datakwaliteit beschikt. Een CRM-systeem laat zijn waarde pas zien op het moment dat data regelmatig wordt bijgewerkt en in de praktijk wordt deze onmisbare stap helaas nog te vaak overgeslagen.”

De integratie door Avanade tussen Microsoft Dynamics en de Computer Profile database biedt gebruikers de volgende voordelen:

  • Gegevens uit de Computer Profile database, zoals NAW-gegevens en contactpersonen, kunnen automatisch geïntegreerd worden in Microsoft Dynamics.
  • Bestaande gegevens kunnen worden verrijkt met bijvoorbeeld KVK- en BTW-nummers, branchecodes en het aantal werknemers.
  • Gebruikers ontvangen een automatische melding als nieuwe informatie beschikbaar is, deze informatie kan met één klik geactualiseerd worden.
  • Er bestaat een directe hyperlink in Microsoft Dynamics naar het company profile met content uit de Computer Profile database.
 

Terug naar nieuws overzicht