Eugene Kaspersky waarschuwt Apple
22-05-2012
Deel dit artikel:

Eugene Kaspersky waarschuwt Apple


Virusexpert Eugene Kaspersky waarschuwt Apple voor toekomstige problemen met het mobiele besturingssysteem iOS. In een interview met The Register zegt hij dat een toekomstige virusinfectie van iOS-apparaten het imago van Apple blijvende schade op kan leveren.

De vrees van Kaspersky komt voort uit de houding van Apple ten opzichte van anti-virussoftware. Makers daarvan, waaronder Kaspersky, worden geweerd uit de App Store van Apple. Volgens de Rus komt het computerbedrijf er nu nog mee weg omdat iOS in de basis een van de veiligste systemen ter wereld is en omdat kwaadwillenden zich nu focussen op Windows, Mac OS X en Android.

Kaspersky zegt dat Apple niet eens zozeer hoeft te vrezen voor iOS zelf. Het systeem is afgegrendeld en het schrijven van een virus is nagenoeg onmogelijk. Wel waarschuwt hij voor besmette apps die in de App Store terecht kunnen komen. "En als het dan eenmaal zover is, dan heeft Apple een probleem, omdat ze alle makers van beveiligingssoftware buiten de deur hebben gehouden."
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security