Zelfstandig professional werkt vaak mobiel
14-05-2012
Deel dit artikel:

Zelfstandig professional werkt vaak mobiel


De grote groep zelfstandig professionals in Nederland - zo’n 850 duizend - is doorlopend op zoek naar efficiencyverbetering en handigheden om zoveel mogelijk tijd facturabel te kunnen zijn. Daarmee zijn de zelfstandig professionals de early adaptors aangaande de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals mobiele apps en software oplossingen.


Zelfstandig professionals zijn zelfsturend, delen hun eigen werktijd in en werken plaatsongebonden. Of ze hun opdracht vervullen bij de opdrachtgever of thuis maakt hen niet uit. Dat blijkt uit een peiling onder ruim tienduizend zelfstandig professionals, aangesloten bij kennisbemiddelaar HeadFirst. 40 procent van de zelfstandig professionals voert de opdracht deels uit bij de opdrachtgever op kantoor en deels thuis of vanuit een huiskantoor. Omdat ze vaak van werkplek wisselen, zijn ze mobieler dan vaste werknemers en maken zij veel gebruik van technologische hulpmiddelen geschikt voor het mobiele werken, zoals tablets, allerhande software oplossingen en mobiele apps.

Deze technologieën leveren de zelfstandig professional tijdwinst op. Met het oog op ‘uurtje factuurtje’ is tijdwinst voor hen belangrijk. Om zoveel mogelijk facturabel te kunnen zijn, wil een zelfstandig professional zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan reizen, het binnenhalen van nieuwe opdrachten en administratie, verzekeringen en pensioenen. Om efficiënter te kunnen zijn, omarmen zelfstandig professionals dus sneller en gemakkelijker nieuwe ontwikkelingen, die het werken eenvoudiger maken.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility