Information Builders groeit in eerste kwartaal
11-05-2012
Deel dit artikel:

Information Builders groeit in eerste kwartaal


Information Builders, ontwikkelaar van oplossingen voor Business Intelligence (BI), data-integriteit en integratie, meldt een uitstekend eerste kwartaal (Q01) van 2012. Information Builders zag de opbrengsten toenemen, breidde uit in nieuwe regio’s, behield de koppositie in de markt voor customer-facing BI, lanceerde nieuwe productfunctionaliteiten en oogstte erkenning zowel uit de sector als van de belangrijkste onderzoeksbureaus. De licentieopbrengsten in Noord-Amerika van het WebFOCUS BI-platform en de iWay Software integratiesuite namen in het eerste kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 toe met 33%. Internationaal groeide de licentieomzet met 8,7% jaar-op-jaar. Information Builders’ Global Markets rapporteert een totale groei van 4,7% aan opbrengsten uit software in Q01; in Noord-Amerika bedroeg het groeipercentage 18,4%.

Het is een groeiende trend om de klantentrouw en de klanttevredenheid te verhogen door BI uit te breiden naar buiten de onderneming. In Q01 heeft Information Builders haar marktleiderschap op dit gebied verder verstevigd. Het bedrijf heeft een nieuwe klantovereenkomst afgesloten met iovation, dat oplossingen biedt voor reputatiebescherming en fraudebestrijding en dat WebFOCUS gebruikt om de klanten real-time toegang te geven tot bedrijfskritische informatie. Door BI in te bedden in haar software-as-a-service (SaaS) oplossing stelt iovation haar klanten in staat om complexe queries los te laten op data zoals transactiedetails, device logs, verdachte websitebezoekers en online dreigingen. Een voorbeeld van organisaties die de oplossingen van Information Builders gebruiken om data-analyse extern mogelijk te maken is het Pennsylvania State Police Department (PSP), dat een portal heeft gemaakt waarop politieagenten en burgers toegang hebben tot real-time misdaadgegevens waardoor de gemeenschap meer mogelijkheden heeft gekregen om misdaad te monitoren. Een ander voorbeeld is de uitgever van jaarboeken Walsworth, die de bedrijfsprocessen versnelt door de klanten toegang te geven tot het op WebFOCUS-gebaseerde reporting portal dat details bevat over de status van drukopdrachten, ingezonden content, proefdrukken en deadlines. DealerTrack, een leverancier van software en services voor de automobielindustrie, gebruikt extern data dashboards om dealers te helpen de beste klanten te identificeren, up-sell mogelijkheden te onderkennen en hun back-offices zo efficiënt mogelijk te runnen.

Het eerste kwartaal van 2012 liet verder de lancering zien van Information Builders’ WebFOCUS Hyperstage, een high-speed, kolom-georiënteerde datastore voor het sneller verwerken van grote datasets. De query-optimized Hyperstage is rechtstreeks ingebed in de WebFOCUS-omgeving, gebruikt intelligente analyses om de snelheid en efficiency te verhogen van applicaties die hoog-frequente, dan wel ad-hoc of ongeplande queries afhandelen en van applicaties die grote datavolumes consumeren. Information Builders heeft voor de komende maanden verdere productuitbreidingen gepland die klanten moeten helpen om tegemoet te komen aan de uitdagingen op het gebied van big data.

Information Builders is in Q1 2012 verder gegaan met uitbreiding in de wereldwijde markten. Aan het einde van januari 2012 is WebFOCUS geïmplementeerd bij meer dan 1.000 bedrijven in Japan. Information Builders expandeerde eveneens naar Singapore, Maleisië, India en Indonesië. Het bedrijf vergrootte zijn aanwezigheid in Zuid-Afrika en kreeg tal van nieuwe klanten in alle geografische regio’s. 

Terug naar nieuws overzicht