Migratie van data naar de cloud blijkt grootste storage-uitdaging
09-05-2012
Deel dit artikel:

Migratie van data naar de cloud blijkt grootste storage-uitdaging


Onafhankelijke storage integrator Proact heeft klanten gevraagd naar de grootste uitdaging rondom storage. De conclusie hieruit is dat klanten de migratie van data naar de cloud het meest complex vinden. De angst voor problemen met datamigratie naar de cloud is begrijpelijk, aangezien deze projecten in de praktijk maar al te vaak misgaan. Zo blijkt uit onderzoek van Bloor Research uit 2011 dat zo’n 60 procent van de ‘routinematige’ datamigratie projecten onsuccesvol zijn.   

Eerder voorspelde Proact al dat de storage-investeringen van het bedrijfsleven het komende jaar vooral gericht zullen zijn op het vereenvoudigen van beheer en het verbeteren van het rendement uit de bestaande storage-infrastructuur. Cloud en virtualisatie spelen hierbij een grote rol. Het beheergemak en de kostenvoordelen zijn hiervoor de belangrijkste drijfveren. 

De rondvraag bracht de volgende conclusies voort: 

  • 36 procent van de IT-verantwoordelijken uit de klantenkring van Proact vindt migratie van data naar de cloud complex
  • 24 procent vindt het beheer van de storage-infrastructuur de grootste uitdaging
  • 21 procent zegt dat performance van VDI en business apps niet te waarborgen is
  • 19 procent geeft aan te kampen met onvoldoende opslagcapaciteit (schaalbaarheid)
“Veel ondernemingen overwegen de stap naar de cloud. Het is daarom niet verwonderlijk dat zij zich zorgen maken over de migratie van data en zich afvragen wat de beste storagestrategie hiervoor is”, stelt Ties Beekhuis, CTO bij Proact. “Uit onze rondvraag blijkt dat de grootste storage-uitdagingen sterk samenhangen met de trend binnen het bedrijfsleven om plaats- en tijdonafhankelijk werken mogelijk te maken. Of data nu vanuit de cloud wordt aangeboden of gevirtualiseerd wordt vanuit een datacenter; de klassieke storage-uitdagingen zoals migratie, beheer en performance blijven belangrijke aandachtspunten voor organisaties.”
  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud