SAS en Capgemini pakken fraude aan in publieke sector
09-05-2012
Deel dit artikel:

SAS en Capgemini pakken fraude aan in publieke sector


SAS en Capgemini werken samen aan oplossingen om overheidsinstellingen te helpen inkomstenverlies te beperken als gevolg van belastingfraude, fraude bij sociale diensten en onterechte uitbetalingen. SAS, specialist in business analytics, en Capgemini, een van 's werelds belangrijkste aanbieders van consultancy-, technology- en outsourcingdiensten, bieden een end-to-end aanbod voor faudebestrijding bij de publieke sector in Europa, Brazilië, India en Azië-Pacific.

Capgemini combineert zijn ervaring als partner van vooruitstrevende overheidsorganisaties op het gebied van transformatie en Business Analytics, met de krachtige fraudebestrijdingstechnologie van SAS. SAS Fraud Framework for Government helpt overheden op diverse manieren; van het opsporen van verdachte patronen bij aanvraag van uitkeringen tot het blootleggen van belastingontduiking en het identificeren van geraffineerde fraude-organisaties. Deze technologie helpt belastingorganisaties de kloof tussen de verschuldigde en de daadwerkelijk geïnde belastingen te verkleinen. Sociale diensten zullen kostenbesparingen zien door het terugdringen van foutieve of frauduleuze betalingen. De samenwerking tussen Capgemini en SAS in de publieke sector volgt op een reeks van succesvolle fraude- en risico-management projecten in de financiële dienstverlening, geleverd door Capgemini's Business Information Management (BIM) Global Service Line.

Capgemini en SAS werken al samen bij het strategisch gebruik van analytics oplossingen door HM Revenue & Customs, de belastingdienst in het Verenigd Koninkrijk, om fraude aan te pakken en schulden te managen. Capgemini is ook geselecteerd voor de implementatie van een SAS Business Intelligence en analytics oplossing voor de Maharashtra Sales Tax Department (MSTD) in India.

"Er is in de publieke sector behoefte aan geavanceerde business analytics", zegt Stu Bradley, SAS Senior Business Director van de Fraud and Financial Crimes Practice. "Deze producten gebruiken intelligente business rules en geavanceerde predictive analytics om overheden te helpen subtiele aanwijzingen van fraude te ontdekken binnen grote hoeveelheden gegevens. Ook belangrijk is het end-to-end karakter van de oplossingen; van data-integratie tot en met detectie, gerealiseerd door investigation management over de gehele organisatie heen, zodat veel van de fraude en ongepaste betalingen via een enkel platform kan worden aangepakt. De samenwerking van SAS met Capgemini zal grote gevolgen hebben voor de slagkracht van overheden."

SAS Fraud Framework maakt gebruik van business rules, afwijkingdetectie, voorspellende modellen en sociale netwerkanalyse om mogelijke fraude op te sporen en onderzoekers of accountants onmiddellijk te waarschuwen. De software doorzoekt data op afwijkingen die op fraude of fouten kunnen wijzen. Voorspellende modellen maken gebruik van historische gedragsinformatie om verdacht gedrag te herkennen dat vergelijkbaar is met bekende fraudepatronen. Sociale netwerkanalyse onthult verborgen relaties of verbanden die op georganiseerde fraude-organisaties kunnen duiden. De software integreert data, analyseert de gegevens op afwijkingen die op fraude of fouten kunnen duiden, en geeft waarschuwingen aan onderzoeksautoriteiten.

"De regeringen in ontwikkelde landen staan onder druk om de uitgaven te beperken terwijl overheden in opkomende economieën moeite hebben om naleving van regels af te dwingen. Dit is een belangrijke drijfveer voor belasting- en sociale diensten wereldwijd om over te gaan op een meer geavanceerde aanpak om belastinginkomsten veilig te stellen en onterechte uitkeringen tegen te gaan", zegt Ian Pretty, Global Tax & Welfare Lead bij Capgemini. "Werken met SAS stelt ons in staat om de problemen van de overheid beter aan te pakken met gebruik van de beste technologieën die beschikbaar zijn, waar ook ter wereld en ongeacht het niveau van volwassenheid van hun belasting- en sociale activiteiten."
  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Overheid