Mark Zuckerberg ontmoet investeerders
08-05-2012
Deel dit artikel:

Mark Zuckerberg ontmoet investeerders


Honderden beleggers en bankiers stonden maandag in de rij voor een ontmoeting met topman Mark Zuckerberg van Facebook. "Zoiets hebben we nog nooit gezien'', zei een investeerder ter plekke. De sociale netwerksite die naar verwachting volgende week de Amerikaanse beurs betreedt, houdt deze week een roadshow om de beursgang te promoten.

De 27-jarig Zuckerberg verscheen in de voor hem kenmerkende trui met capuchon, een spijkerbroek en sportschoenen. Pers werd geweerd bij het evenement, maar volgens bezoekers konden er in totaal vijf vragen worden gesteld op de eerste dag van de roadshow.

Zuckerberg gaf onder meer commentaar op een vraag over de overname van foto-app Instagram voor 1 miljard dollar. Critici vinden dat Facebook veel te veel betaalde. Hij zei dat hij de overeenkomst opnieuw zou sluiten als dat zou kunnen. 

Facebook wil met de beursgang zo'n 10,6 miljard dollar (8,1 miljard euro) ophalen. Hiermee zou de beurswaarde dichtbij die van bijvoorbeeld internetgigant Amazon.com komen. De marktwaarde van Facebook zou, als de koers aan de bovenkant van de door het bedrijf geschatte bandbreedte komt, tegen de 100 miljard dollar (zo'n 75 miljard euro) kunnen gaan lopen.

Sommige critici vragen zich echter af of Facebook de hoge verwachtingen op lange termijn waar kan maken. Ook zijn er zorgen over het meerderheidsbelang van Zuckerberg. De oprichter van het 8-jarige concern houdt na de beursgang een meerderheidsbelang van 57 procent.

(c) ANP
  

Terug naar nieuws overzicht