Redactie - 07 mei 2012

ICTroom levert nieuwe serverruimte SIDN

 
SIDN, het bedrijf achter bijna 5 miljoen .nl- domeinnamen, heeft recentelijk nieuwe huisvesting in Arnhem betrokken. Het kantoor, gelegen langs de A12, scoort zeer hoog op het gebied van energiezuinigheid en comfort door onder andere de toepassing van koude/warmteopslag in de bodem en het gebruik van zonnepanelen. De door ICTroom gerealiseerde nieuwe serverruimte sluit uiteraard volledig aan op het energiezuinige, moderne ontwerp van de rest van het gebouw en is voorzien van een redundante koelinstallatie, een energie-efficiënte Cooling Alley, een noodstroomvoorziening middels twee energie efficiënte UPS’en in een 2N-opstelling en een automatische gasblusinstallatie voorzien van een Aspiratie detectiesysteem.

Cees Toet, Manager ICT van SIDN: “Mede dankzij ICTroom beschikt SIDN over een nieuwe serverruimte met een hoge mate van beheersbaarheid en beschikbaarheid. Onderscheidend in het ontwerp van ICTroom was het feit dat de basis infrastructuur zodanig is ontworpen en uitgevoerd, dat verwachte toekomstige uitbreidingen eenvoudig en schaalbaar zijn te realiseren. ICTroom heeft zich bij ons inmiddels bewezen als expert op het gebied van computerruimten, vandaar dat wij hen hebben geselecteerd om het onderhoud en beheer van de technische installaties te verzorgen.”

Nico Postma, Account Manager bij ICTroom: “SIDN en ICTroom hebben nauw samen gewerkt aan het invullen van de specifieke technische wensen en eisen met betrekking tot de computerruimte in combinatie met het efficiënt gebruik van energie. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een robuuste en toekomstzekere oplossing waar we bij ICTroom trots op zijn. Wij zijn verheugd dat wij door de inmiddels gesloten onderhoud- en beheerovereenkomst nog lang bij “onze” ruimte betrokken zullen blijven.”