Redactie - 07 mei 2012

Nieuwe partners voor Startupweekend Eindhoven


Vier partijen op het gebied van ondernemerschap en innovatie hebben zich als partner verbonden aan Startupweekend Eindhoven. Brainport Development, High Tech Campus Eindhoven, Gemeente Eindhoven en EIT ICT Labs gaan hiermee een langdurige verbintenis aan met dit internationale startup fenomeen. Als koploper in technologie & design biedt Eindhoven het perfecte ecosysteem voor startups. De stad staat bekend om baanbrekende R&D, hightech innovaties en natuurlijk het befaamde Dutch Design. Tijdens Startupweekend Eindhoven worden deze verschillende disciplines met elkaar verbonden: alle nerds, dudes & dudettes zijn welkom op deze derde editie op Strijp-S. De editie in Eindhoven is daarmee de langstlopende editie in Nederland.

Startupweekend Eindhoven kan rekenen op veel steun vanuit de stad en de Brainport Regio. Verschillende sponsoren bieden mensen, middelen en mogelijkheden die de kans van slagen van de startups tijdens en na het weekend aanzienlijk vergroten. Daarnaast, en niet onbelangrijk, is het door de steun van vele sponsoren mogelijk om de eigen bijdrage voor deelnemers te beperken. Door het partnerschap met de Brainport Development, High Tech Campus Eindhoven, Gemeente Eindhoven en EIT ICT Labs, belangrijke partijen op het gebied van ondernemerschap en innovatie, zijn de 3 volgende edities gegarandeerd. De volgende editie van Startupweekend Eindhoven vindt plaats op Strijp-S op 1, 2 & 3 juni.

Volgens Jaap van de Heijden, Director EIT ICT Labs, is er sprake van een ‘perfect match’. “Startupweekend Eindhoven sluit perfect aan bij onze doelstellingen. Met ons internationale netwerk, kennis en ervaring willen en kunnen wij van grote betekenis zijn voor het succes van startups tijdens, maar vooral ook in de fase na het weekend. De winnaar van de vorige editie, Storioes, zit nu bij ons op locatie en staat aan de vooravond van hun marktintroductie.”