Rosenthal roept op tot meer internetvrijheid
04-05-2012
Deel dit artikel:

Rosenthal roept op tot meer internetvrijheid


Minister Rosenthal heeft vandaag, als initiatiefnemer van de internationale coalitie Freedom Online, namens de coalitie een verklaring uitgebracht ter gelegenheid van de internationale dag van de persvrijheid. 


De landen kwamen december vorig jaar op initiatief van Rosenthal in Den Haag bijeen op de conferentie Freedom Online om een duidelijk signaal af te geven dat de mensenrechten die mensen offline genieten ook online moeten gelden.

In haar verklaring roept de coalitie regeringen op de vrijheid van alle mensen te beschermen om zonder inmenging een mening te koesteren en via alle kanalen en ongeacht grenzen informatie en denkbeelden te vergaren, te ontvangen en door te geven.

De coalitie verwelkomde onlangs twee nieuwe leden: Finland en Costa Rica. Er zijn nu 17 landen aangesloten: Canada, Costa Rica, Estland, Finland, Frankrijk, Ghana, Ierland, Kenia, de Maldiven, Mexico, Mongolië, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden. De follow-up conferentie Freedom Online is 6 september 2012 in Nairobi, Kenia.
  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet