Redactie - 04 mei 2012

NetApp vernieuwt E-Series-platform


NetApp heeft een aantal grote veranderingen aangekondigd binnen het NetApp E-Series-platform. Hiermee ondersteunt NetApp zijn netwerk van OEM-partners zodat zij hun klanten kunnen helpen om te voldoen aan de big data-eisen. Daarnaast zal het platform dienen als ondersteuning van de eigen big data-oplossingen van NetApp. De nieuwe features, waaronder verbeterde dataprotectie, prestaties en managementmogelijkheden, zijn beschikbaar in de laatste versie van NetApp SANtricity®-software, de storagemanagement-software voor het E-Series-platform. Met het verbeterde platform beschikken de OEM’s over een storagefundering waarop zij met vertrouwen kunnen bouwen om hun eigen unieke en innovatieve storageoplossingen te leveren, zodat zij kunnen voldoen aan de strenge eisen van hun klanten en hun eigen business kunnen uitbreiden. Daarnaast versterken deze verbeteringen de positie van NetApp als innovatief leider en de combinatie van prijs, prestaties en storagedichtheid op het platform.

Dankzij de flexibiliteit die deze nieuwe features toevoegen, kunnen OEM’s het E-Series-platform ook inzetten om andere omgevingen te bedienen, zoals gevirtualiseerde infrastructuren en Microsoft®-applicaties. Dit voorziet hen in de veelzijdigheid additionele klantsegmenten te kunnen bedienen om de mogelijkheden voor hun bedrijf uit te breiden.
 
E-Series-platform voorziet in high-performance storagebouwsteen

Nieuwe features in het verbeterde E-series-platform:

  1. Dynamic Disk Pools (DDP) is een innovatieve nieuwe technologie die klanten voorziet van geavanceerde dataprotectie en de algehele prestaties verbetert. DDP verstrekt dynamische reconstructies van falende schijven. Het voorziet klanten van de mogelijkheid om een storagesysteem acht keer sneller naar de optimale condities te herstellen dan in een traditionele RAID-architectuur. DDP kan tevens de impact op de prestaties die klanten ervaren tijdens een uitval van een schijf reduceren met bijna 60%. Deze verbeterde dataprotectietechnologie biedt big data-klanten de mogelijkheid om de bedrijfscontinuïteit te handhaven en algehele kosten van het storagesysteem te reduceren.
  2. Met de verbeterde NetApp SANtricity Snapshot™-technologie worden additionele databeveiligingsmogelijkheden geboden. De technologie stelt klanten in staat om frequenter en flexibeler Snapshot-kopieën in te plannen. Hiermee worden de algehele prestaties van recovery point objective (RPO) en recovery time objective (RTO) verbeterd. De kortere RPO en RTO verhogen de databeschikbaarheid en reduceren de hoeveelheid tijd en geld die een organisatie moet spenderen om waardevolle informatie terug te halen.
  3. VMware® vStorage APIs for Array Integration is nu beschikbaar op het E-Series-platform. Dit voorziet klanten van een sterkere integratie tussen de storagearray en VMware-tools om hen te helpen de storageomgeving te beheren. De uitgebreide integratie biedt klanten met gevirtualiseerde omgevingen meer flexibiliteit, een efficiënter gebruik van servers, betere prestaties en verhoogde schaalbaarheid.
  4. Thin-provisioning stelt organisaties in staat om de algehele efficiency te verhogen door het storagegebruik te verbeteren en de administratieve kosten te verlagen.
  5. Active-active LUN-eigendom stelt klanten in staat om systeemconfiguraties te standaardiseren en te vereenvoudigen, omdat LUN-eigendom niet handmatig voor iedere controller hoeft te worden ingesteld. Deze feature verdeelt de belasting bovendien automatisch over beide controllers waardoor de prestaties worden geoptimaliseerd.

Jeff Barber, vice president and business line executive, IBM Mid-Range/Low-End Disk: “IBM blijft een succesvolle OEM-relatie met NetApp voortzetten, middels het leveren van marktleidende producten zoals de IBM DS3500 voor storage op instapniveau, de IBM DCS3700 gericht op high-performance computing-klanten en de recent aangekondigde N3220 en N3240 voor de NAS-markt. IBM en NetApp leveren oplossingen binnen de gezamenlijke roadmap om het OEM-gebaseerde aanbod uit te breiden en te verbeteren en deze markten te blijven bedienen.”

Joel Reich, vice president of the Array Products Group, NetApp: “Het NetApp E-Series-platform is binnen een jaar omarmd door onze OEM’s en deze nieuwe aankondiging zal dit momentum alleen maar verder versterken. De laatste verbeteringen aan de E-Series bouwen voort op wat reeds een marktleidend platform is en bieden innovatieve technologieën die echte klantuitdagingen in de big data-markten adresseren. Er is NetApp veel aan gelegen om het succes van onze OEM-partners te versterken. Het NetApp E-Series-platform is de high-performance storagebouwsteen die dit mogelijk maakt.”