Benelux loopt voorop in cloud-investeringen
03-05-2012
Deel dit artikel:

Benelux loopt voorop in cloud-investeringen


Investeringen in cloud computing nemen snel toe. Bovendien ligt het gebruik van platform, software en infrastructure as-a-service, en cloud-adoptie in de Benelux hoger dan in de rest van Europa. Dit blijkt uit de 2012 CA Technologies Channel Index, een jaarlijkse studie onder CA Technologies-partners naar hun visie op de IT-industrie.Meer dan drie kwart van de partners (81 procent) verwacht dit jaar een toename in cloud-investeringen. Vorig jaar was dat nog 69 procent. Verder gebruikt al 77 procent een vorm van cloud-service, terwijl 12 procent verwacht dat dit het geval zal zijn voor het einde van het jaar. Deze percentages liggen boven het EMEA-gemiddelde en zijn het hoogste van alle landen. Van alle partners in EMEA verwacht 69 procent een toename in cloud-investeringen, terwijl het gebruik van een willekeurige cloud-vorm in EMEA op 62 procent blijft steken.

Het grootste voordeel van cloud computing, en daarmee belangrijkste reden voor het gebruik ervan is volgens 78 procent van de respondenten agility, ofwel in staat zijn nieuwe services sneller beschikbaar te stellen. Daarnaast stelt 47 procent dat de grotere schaalbaarheid een belangrijk keuzecriterium is: bedrijven gebruiken de cloud om flexibeler en naar wens om te gaan met het uitbreiden of leveren van IT-diensten. Een recent Gartner-rapport stelt dat 'de cloud verschillende voordelen biedt, waaronder een overstap van kapitaalintensieve naar operationele kostenmodellen, lagere kosten in het algemeen, grotere agility en verminderde complexiteit. Het kan ingezet worden om de focus van IT-resources te richten op meer waarde toevoegende bedrijfsactiveiten, het stimuleren van innovatie en mogelijk risico's verkleinen.' De 2012 CA Technologies Channel Index kijkt ook naar kostenbesparingen die te halen zijn met cloud-diensten. Het blijkt dat cloud-gebruikers besparingen tot 13 procent op jaarlijkse IT-budgetten realiseren. Vorig jaar was dat nog 10 procent. De overgang naar cloud speelt direct in op de noodzaak kosten te besparen.

"De verwachte toename van cloud-investeringen aldus de Channel Index van dit jaar laat zien dat het cloud-model een goede oplossing is voor de uitdagingen van het hedendaagse bedrijfsleven. IT-organisaties moeten nieuwe applicaties en diensten leveren aan grotere groepen afnemers, zowel intern als extern, in een snelle, kosteneffectieve manier", aldus Marco van Lieverloo, general manager CA Technologies Nederland. "Om snel in te kunnen spelen op deze business- en marktvraag kijken klanten en partners naar verschillen cloud-modellen die hen helpen innovatie te stimuleren en nieuwe omzetstromen te genereren. Wij zijn gedreven hen te ondersteunen in de overstap naar die nieuwe, hybride wereld waar cloud-diensten zullen worden gecombineerd met bestaande systemen."
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud