Infor integreert social media
02-05-2012
Deel dit artikel:

Infor integreert social media


Infor heeft de volgende generatie aangekondigd van Infor10 ION Workspace, enterprise software met geavanceerde samenwerkings- en communicatiemogelijkheden. De software biedt beschikbaarheid van contextuele informatie in een vertrouwde omgeving vergelijkbaar met die van sociale netwerk tools, een verbeterde Workspace gebruikerservaring en rolgebaseerde informatie uit verschillende toepassingen in een interface met dezelfde look-and-feel om besluitvorming te verbeteren.

De nieuwe Workspace versie, biedt bedrijven social media-achtige samenwerkings- en communicatiemogelijkheden om de samenwerking te verbeteren. De beveiligde omgeving zorgt tevens voor goede bescherming van bedrijfs- en klantgegevens. Daarnaast helpt Workspace bedrijven met het overdragen van kennis door het delen van informatie te bevorderen op een manier die intuïtief en vertrouwd is voor zowel jongere als oudere generaties.

"Door de brede acceptatie van technologie door consumenten zijn mensen gewend om digitaal met elkaar te communiceren en zodoende makkelijker informatie te delen, reacties te verzamelen en beslissingen te nemen", zegt Duncan Angove, President bij Infor. "Deze versie van Infor10 ION Workspace gebruikt de bekende communicatietools en past deze toe op de werkplek. Hierdoor kunnen bedrijven beter samenwerken, productiever zijn en socialer worden."

Infor10 ION Workspace biedt een sociale motor voor de onderneming en bevordert samenwerking waar gebruikers real-time informatie delen. Door het aanmaken van een profiel ontstaat er een virtuele vertegenwoordiger die kan deelnemen aan openbare groepen, privégroepen, reageren op berichten van anderen en collega's, belangrijke klanten, partners, leveranciers en andere schakels in de supply chain kan volgen.

Relevante, in-context gegevens worden gehaald uit Infor-applicaties en software van derden. Door de Infor10 ION-technologie kunnen gebruikers berichten posten op profielen van collega’s. Aan de hand van de rol in de organisatie wordt de relevantie bepaald. Hierdoor kunnen belangrijke items, zoals facturen, orders, leveringen, en nog veel meer worden gevolgd. Gebruikers kunnen ook platformen bouwen voor samenwerking met collega's, ongeacht de locatie of de functie. Sociale gesprekken worden voorzien van tags om relevante informatie in de toekomst makkelijker terug te vinden.

ERP en andere enterprise applicaties bevatten een enorme hoeveelheid gegevens, maar niet alles is hiervan voor iedereen in de organisatie relevant. Met behulp van Infor10 ION-technologie, ontsluit Workspace informatie op basis van iemand zijn functie om zo snellere besluitvorming te realiseren. Met een traditionele, verzuilde applicatie-infrastructuur, moeten gebruikers inloggen en via meerdere systemen op zoek om de gegevens te verkrijgen. Door de integratie van meerdere systemen door middel van ION biedt Infor gebruikers contextuele informatie zodat ze sneller en beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Workspace biedt ook vooruitgang in zoekmogelijkheden door meerdere applicaties in een keer te doorzoeken doordat de door ION verzamelde gegevens worden opgeslagen in de ION Business Vault, een repository van zakelijke documenten uit de gehele onderneming. De ION Business Vault slaat ook de sociale gesprekken op en tagged automatisch relevante contextuele onderwerpen.

Infor10 ION Workspace is vergelijkbaar met sociale netwerk tools en maakt de Infor-applicaties daardoor tot de meest intuïtieve in de bedrijfssoftware-industrie. De nieuwste versie van Workspace vertegenwoordigt de 'consumerization' van enterprise software. Een groot verschil met de "green screen" wortels van ERP. Workspace is gebaseerd op bekende webgebaseerde applicaties om ERP-informatie te verrijken met kaarten, het weer en foto's.

Workspace helpt fabrikanten ook met het aantrekken en activeren van jongere werknemers, met name de zogenoemde 'millennials'. Via Workspace kan de jongere generatie met elkaar communiceren op een manier die vergelijkbaar is met hun interpersoonlijke interacties online. Ze kunnen informatie delen en hun werk met elkaar bespreken in een intuïtieve, vertrouwde omgeving, die creatieve samenwerking stimuleert. Aangezien mensen steeds meer verwachten dat hun sociale netwerkplatformen muziek, foto's en artikelen bevatten, maakt Workspace gebruik van ION-technologie om gegevens uit verschillende applicaties binnen de onderneming te ontsluiten in een interface en zo een ervaring te bieden die ze als consument al gewend zijn.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP