Redactie - 01 mei 2012

Koninginnedag 2012 bij KPN: 50% meer mobiel internet


Voor het mobiel netwerk van KPN stond Koninginnedag 2012 met name in het teken van het alsmaar toenemend gebruik van mobiel internet op de smartphone. Dit blijkt uit een blog op de website van KPN.

Dit jaar heeft KPN in totaal 15 terabyte (TB) aan mobiel internetverkeer verwerkt, 50% meer dan een jaar geleden. Op de drukste momenten van de dag transporteerden de systemen van KPN iedere seconde 300 Megabyte (MB) aan data van en naar haar klanten. Naast mobiel internet wordt er nog steeds heel veel gebeld: gisteren verwerkte KPN in totaal 470.000 uur aan mobiele gesprekken. Door de enorme drukte en hoeveelheid verkeer op een geconcentreerd aantal plaatsen, vooral in de grote steden, was het onvermijdelijk dat mensen daar de drukte ook merkten op hun mobieltje.

Op een feestdag als Koninginnedag wordt er in absolute termen overigens minder gebeld, gesmst en geïnternet met het mobieltje dan op een gemiddelde doordeweekse dag. Zo verwerkt KPN bijvoorbeeld op een reguliere maandag circa 20 TB aan mobiele data. De uitdaging voor de netwerkexperts van KPN heeft te maken met het feit dat het op Koninginnedag lokaal erg druk is. Mensen komen massaal bij elkaar om feest te vieren en al die smartphones proberen tegelijkertijd op het netwerk te komen. 
 
(bron: KPN)