Redactie - 01 mei 2012

Inzamelcampagne RemixIT ook cijfermatig groot succes

De tweede editie van de inzamelcampagne RemixIT is een groot succes geworden, zo blijkt uit cijfers van stichting ICT~Milieu. Mede dankzij de inzet van social media en ambassadeurs als Gers Pardoel werd er beduidend meer klein ICT-afval ingezameld door de middelbare scholieren dan vorig jaar. Ook zijn de jongeren zich meer bewust geworden van het belang van recycling en het op de juiste manier afdanken van oude ICT-apparatuur.

Miljoen 'social media'-hits

Van 23 januari tot en met 10 februari deden leerlingen van 186 middelbare scholen er alles aan om zoveel mogelijk klein ICT-afval zoals mobiele telefoons, spelcomputers en MP3-spelers in te zamelen. Hiervoor stonden er speciale afvalbakken op school. In totaal zamelden de jongeren ruim 15.000 kilo aan klein ICT-afval in, waarmee de score van 2011 bijna vervijfvoudigd werd.

In totaal deden er 186 middelbare scholen mee aan RemixIT. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2011, toen er 78 middelbare scholen deelnamen aan de inzamelcampagne. Ook online was RemixIT een groot succes. De website www.remixit.nl werd druk bezocht en er waren bijna een miljoen 'social media-hits'. Vooral de videoclips van de schoolbezoeken van de ambassadeurs van RemixIT zijn erg goed bekeken.

Bekijk de video van een bezoek van Gers Pardoel aan het Develstein College Zwijndrecht.
  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024