Redactie - 19 april 2012

Privacy en virussen grootste angsten van smartphone- en tabletgebruikers


De grootste angst van smartphone- en tabletgebruikers is inbreuk op hun privacy. Bijna 50% van de respondenten geeft dit aan in een onderzoek van SPAMfighter. Op de tweede plaats komt de angst voor virussen (30%). Het onderzoek werd ingevuld door ruim drieduizend Nederlanders.


Opvallend genoeg nemen veel mensen geen maatregelen om deze angsten te ontkrachten. Slechts 7% van de respondenten erkent de beveiliging van hun smartphone of tablet belangrijker te vinden dan de beveiliging van een pc. En 64% van de respondenten heeft zelfs geen antivirusapplicatie op zijn of haar mobiele apparaat geïnstalleerd.

De interesse van cybercriminelen voor mobiele apparaten wordt juist gewekt door de explosieve stijging van het aantal verkochte smartphones en tablets, met Android-apparaten als grootste bedreigingsgroep. Henrik Sørensen, CEO van SPAMfighter ApS, legt uit: “Veel mensen beseffen niet hoe groot de kans op malwarebedreigingen is op mobiele apparaten. En dat terwijl het aantal bedreigingen voor Android-apparaten alleen al in 2011 met vijfhonderd procent is toegenomen.”
  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024