Redactie - 04 april 2012

Centric realiseert nieuwe IT-infrastructuur gemeente Maastricht


Centric heeft via een aanbesteding van de gemeente Maastricht de opdracht gekregen een nieuwe IT-infrastructuur te realiseren.

Deze IT-infrastructuur zal optimaal het huidige gebruik van het flexibele kantoorconcept en de toekomstige ontwikkeling van Het Nieuwe Werken ondersteunen. Met de nieuwe, op desktopvirtualisatie gebaseerde infrastructuur kunnen de medewerkers tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken.

Dankzij desktopvirtualisatie en gecentraliseerde, geautomatiseerde softwaredistributie profiteert de gebruiker van flexibiliteit, snelheid en niet-conflicterende applicaties. Met de nieuwe server- en storageomgeving is de gemeente Maastricht bovendien verzekerd van 100% beschikbaarheid.

Enno Soeren, directeur Shared Service Center bij de gemeente Maastricht, vertelt: “De gemeente Maastricht heeft de nieuwe IT-infrastructuur Europees aanbesteed en Centric heeft in deze aanbesteding de economisch meest voordelige aanbieding gedaan. Daarbij waren de beoordelingscriteria in deze aanbesteding zo opgesteld, dat kwaliteit hoger werd gewaardeerd dan prijs: in een verhouding van 70/30.”

De nieuwe omgeving zal in maart 2013 gereed zijn. Daarna verzorgt Centric nog minimaal drie jaar het onderhoud.
  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024