PQR eerste en enige in Nederland met VMware VBCA-competentie
03-04-2012

PQR eerste en enige in Nederland met VMware VBCA-competentie


PQR heeft als eerste en enige VMware partner in Nederland de Virtualization of Business Critical Applications (VBCA) Solution Competency behaald. Deze competentie maakt deel uit van VMware’s Partner Netwerk Programma en wordt alleen toegekend aan partners met het hoogste kennisniveau op het gebied van virtualisatie van bedrijfskritische applicaties.

Keurmerk
VMware heeft het keurmerk ‘Solution Competency’ in het leven geroepen voor partners met kennis van en ervaring met diverse technische oplossingen van VMware. De partners met dit soort competenties zijn in staat hun klanten beter van dienst zijn, omdat zij VMware solutions tot in de puntjes kennen. Partners met de VBCA Solution Competency hebben praktijkervaring met het virtualiseren van bedrijfskritische applicaties, zoals Microsoft SQL en Exchange, Oracle en SAP applicaties op VMware producten. Gevirtualiseerd op VMware presteren deze applicaties gelijk of zelfs beter dan wanneer zij op een fysieke machine draaien. Implementatie gaat sneller, door ingebouwde business continuity oplossingen wordt downtime geminimaliseerd en uitbreiden is eenvoudig.

Bedrijfskritisch
"Bedrijfskritische applicaties zijn die applicaties die essentieel zijn om een bedrijf succesvol te laten werken” zegt Willem van Enter, Regional Director Benelux VMware. “Juist omdat bedrijven afhankelijk zijn van deze applicaties, staat men soms terughoudend tegenover het virtualiseren hiervan. Terwijl het virtualiseren van deze applicaties met VMware tegenwoordig uitstekend mogelijk is en vele voordelen biedt. Om bedrijven eenvoudig duidelijk te maken wie de expert is die hen kan helpen, heeft VMware voor haar partners een competentie in het leven geroepen, waarbij de virtualisatie van bedrijfskritische applicaties centraal staat. PQR heeft als eerste VMware partner in Nederland deze competentie behaald en daar feliciteer ik hen van harte mee!”

Win-Win
PQR is één van de twee VMware Premier Partners in Nederland. Deze hoogste status is voorbehouden aan PQR vanwege aanwezige kennis en bewezen ervaring op het gebied van virtualisatie en cloud computing met VMware. "Wij stimuleren onze mensen zich te blijven ontwikkelen”, aldus Bas ter Heurne, Sales Manager PQR. “Wij hebben nu als eerste Nederlandse VMware partner het VBCA keurmerk gekregen door de bijbehorende vereiste certificeringen te behalen. Tevens heeft PQR het virtualiseren van bedrijfskritische applicaties in de praktijk gebracht bij een tevreden referentieklant. De VBCA-competentie verschaft duidelijkheid voor klanten en geeft ons toegang tot de engineering kennis en kunde van VMware. Wij combineren dit natuurlijk met onze uitgebreide research op het gebied van virtualisatie. Een win-win situatie voor alle partijen!"

Naast de VBCA Solution competentie beschikt PQR over VMware competenties op het gebied van Infrastructure Virtualization, Business Continuity, Desktop Virtualization, Cloud Computing en Virtualisatie Management. PQR heeft diverse specialisten onder haar gelederen, waaronder 4 VMware vExperts. Deze laatste is een erkenning die vergeven wordt aan specialisten die zich in de VMware community bovengemiddeld zichtbaar hebben gemaakt door bijvoorbeeld het uitvoeren van onderzoeken, het schrijven van whitepapers en het bloggen op forums. 
  

Terug naar nieuws overzicht