Redactie - 03 april 2012

Zorgverlener Lentis kiest Inter Access voor inrichten nieuwe IT-omgeving


Organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Lentis kiest na een uitvoerige en zorgvuldige voorbereiding en marktoriëntatie voor Inter Access als partner voor het leveren van een volledig nieuwe ICT-infrastructuur. Met de nieuwe omgeving is Lentis in staat in te spelen op belangrijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Voorbeelden zijn de toename in ketensamenwerking, mobiel werken, de opkomst van domotica en zorgalarmering, zorg op afstand en een toenemende vraag van cliënten die toegang willen tot informatiesystemen van Lentis.

Daarnaast zet de organisatie steeds meer zorgapplicaties in, die van cruciaal belang zijn voor het dagelijks werk. Deze en andere ontwikkelingen waren aanleiding voor Lentis om zijn ICT-infrastructuur volledig te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst.


Lentis startte begin 2011 met de voorbereidingen van het vernieuwingstraject. Na een grondige interne voorbereiding nodigde de organisatie in het najaar van 2011 marktpartijen uit om een aanbod te doen. Lentis koos hierbij voor het voorstel van Inter Access, waarbij de gevoerde dialoog, hoge kwaliteit van de aanbieding en de sectorkennis van Inter Access een belangrijke rol speelden. Zorg is een van de focusgebieden van de IT-dienstverlener. Lentis en Inter Access sluiten een meerjarige overeenkomst die voorziet in de vervanging van de volledige ICT-omgeving van Lentis en ondersteuning in het beheer ervan.


Belangrijk onderdeel van het vernieuwingsprogramma is het creëren van een nieuwe werkplek die aansluit op de behoefte om ambulant meer en beter samen te werken. Daarnaast is het streven om informatie eenvoudiger te ontsluiten voor medewerkers, cliënten en familie van cliënten. Lentis telt circa 4.500 medewerkers die vanuit 63 locaties in de noordelijke provincies ondersteuning en begeleiding bieden bij psychische en psychiatrische problemen.


Met de nieuwe infrastructuur wil Lentis de zorgverlening verder professionaliseren en profiteren van de mogelijkheden die IT-technologie biedt voor de sector. Door marktwerking in de zorg is het voor instellingen steeds belangrijker om zich te onderscheiden in de kwaliteit van dienstverlening. Tegelijkertijd zijn efficiënte bedrijfsprocessen nodig om de kosten te beheersen. Een effectieve inzet van IT ondersteunt deze twee doelstellingen.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024