Redactie - 02 april 2012

SURFmarket levert NotifyMDM voor mobiele devices


SURFmarket, voormalig SURFdiensten en ICT-marktplaats voor het hoger onderwijs en onderzoek en distributeur Tmi3 hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van NotifyMDM, een mobiele device management tool. Hiermee is inzichtelijk welke apparatuur op het netwerk wordt aangesloten, is centralisatie van het beheer mogelijk en is het mogelijk eenvoudig en effectief security policies te definiëren en uit te rollen.

BYOD
Door de uitbreiding van dit product in het portfolio van SURFmarket wordt een stap gezet richting de Bring Your Own Device-trend hoger onderwijs. Studenten en medewerkers nemen in toenemende mate hun eigen mobiele devices, zoals smartphones, tablets en notebooks mee de instelling in. Dit stelt de nodige eisen aan het netwerk rondom de veiligheid van devices, netwerk en mailserver, maar ook de beschikbaarheid van het netwerk en het gebruik van programmatuur.

Door het gebruik van NotifyMDM is het gemakkelijk om te differentiëren tussen privé en professioneel gebruik van mobiele toestellen. NotifyMDM is ontwikkeld als multi-tenant hosted oplossing en werkt cross-platform voor alle belangrijke mobiele OS’en zoals: Android, Blackberry, iOS, Windows Mobile, Windows Phone en Symbian. NotifyMDM werkt voor alle omgevingen die ActiveSync ondersteunen zoals Microsoft Exchange, Novell GroupWise, Lotus Notes, Zarafa en ook de hosted cloud varianten zoals Office365 en Google Apps.

Dit product is in twee varianten beschikbaar via SURFmarket: SAAS (on-demand) en on-premise. Dankzij de nieuwe flexibele licentiestructuur van SURFmarket is het mogelijk om dit product aan te schaffen met een variabele looptijd, waarbij een minimum geldt van zes maanden.