Redactie - 30 maart 2012

SURFnet benoemt Erik Huizer tot directeur technologie


SURFnet
benoemt per 1 juni Erik Huizer als directeur technologie van SURFnet. Vanaf 1987 is Huizer actief in internetontwikkelingen. Tot 2000 vanuit SURFnet, daarna vanuit het NOB. Momenteel is hij algemeen directeur Informatiemaatschappij bij TNO. Huizer is actief in verschillende internationale organisaties voor onderzoek naar en strategische ontwikkeling van het internet. Zo was hij van 1999 tot 2002 voorzitter van de Internet Research Task Force en verantwoordelijk voor de coördinatie van wereldwijde onderzoeksinspanningen op het gebied van internet. Hij is tevens hoogleraar ‘internet toepassingen’ aan de Universiteit Utrecht.

Met de komst van Erik Huizer is het nieuwe directieteam compleet. Na het vertrek van algemeen directeur Kees Neggers op 1 juli 2012 zal de directie bestaan uit Erwin Bleumink als algemeen directeur, Karen de Bruijn als directeur bedrijfsvoering en Erik Huizer als directeur technologie.

In de functie van directeur technologie geeft Erik Huizer sturing aan de innovatieprogramma’s en initieert en onderhoudt hij strategische relaties met nationale en internationale partners en leveranciers. Tevens ontwikkelt Erik Huizer samen met Erwin Bleumink de visie en strategie op het vlak van netwerk- en samenwerkingsinfrastructuur voor het hoger onderwijs en onderzoek.