Redactie - 30 maart 2012

Logica en Atos leveren geïntegreerd HRM-systeem aan Frans Ministerie van Defensie


Logica heeft een contract voor 7 jaar gesloten met het Franse Ministerie van Defensie. In het kader van het professionaliseren van de organisatie en de overgang naar een gezamenlijke structuur heeft het Franse Ministerie van Defensie Logica, in een consortium met Atos, gevraagd een geïntegreerd Human Resource Management (HRM)-systeem te implementeren. Met deze stap gaan alle diensten van het ministerie, het leger en de directies met een geharmoniseerd en modern HR-beleid aan de slag. Dit systeem moet de vijf bestaande HRM-systemen samenvoegen voor het beheer van de 300.000 militairen en ambtenaren van het Franse Ministerie van Defensie.

Het contract is afgesloten voor een duur van 7 jaar met een eerste fase van 3 jaar voor een bedrag van 17 miljoen euro. Tijdens de eerste fase zijn Logica en Atos belast met het algemeen ontwerp van het systeem. Deze fase zal eind 2014 afgesloten zijn met de ingebruikname van een eerste versie van het geïntegreerde systeem, gericht op de militaire tak van Defensie. Gedurende de volgende drie jaar zal de invoering van het systeem voltooid worden en zal het systeem ook gebruikt worden voor ambtenaren. Daarnaast zal het gekoppeld worden aan het landelijke salarisverwerkingssysteem, Opérateur National de Paye (ONP), en wordt onderhoud verricht aan het systeem. Bij het project zullen tussen de 120 en 150 mensen van Logica en Atos betrokken zijn.

Het HRM-systeem, dat gebaseerd is op SAP HCM-software, zal dankzij de schaalvergroting en vereenvoudiging van de HR-functies voor kostenbesparing zorgen. Met name door het kleinere aantal procedures, het geïntegreerde salarisbeheer, verbetering van het personeelsbeheer en de opleidingsinstrumenten en een eenvoudigere mobiliteit van de militairen en ambtenaren kan Logica gerichte en betere diensten aanbieden aan het Franse Ministerie van Defensie.