Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-03-2012
Deel dit artikel:

Reportage: awards voor Het Nieuwe Werken uitgereikt


Dauphine, FlexOffiz, Youngstartup.nl en Zaamen zijn de winnaars geworden van de 'Derde werkplek publieksprijzen'. De awards werden vandaag door springwrQ uitgereikt tijdens Intertraffic Amsterdam 2012, in samenwerking met RAI en Stichting TelewerkForumHNW.
De prijzen zijn gebaseerd op 1.100 stemmen op springwrQ.com, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite in Nederland voor flexibele werkplekken, vergaderruimtes en kantoren. De 'Derde werkplek publieksprijzen' gaan naar de beste ontmoet-, vergader- en flexwerkplekken in Nederland, volgens de community van flexwerkers en bedrijven die aan Het Nieuwe Werken doen.

De prijzen zijn uitgereikt in vier categorieën:

Beste cowork-center: Zaamen in Haarlem
Zaamen (geopend in september 2011) is zowel een culinair clubhuis, een zaken-café, vergaderlocatie als eigen kantoor voor professionals. Bij Zaamen kunnen zowel zelfstandigen terecht als werknemers van bedrijven. Het huurconcept is flexibel; van een binnenloop-abonnement tot een full-service vaste werkplek.

Beste vergader- en ontmoetlocatie: Dauphine in Amsterdam
Het restaurant in de oude Citroën-garage is niet alleen door bovenburen BNR en Het Financieele Dagblad uitgegroeid tot een ontmoetingspunt om zaken te doen en mensen te ontmoeten. Het heeft een divers publiek en is door de ligging aan de rand van de stad erg bereikbaar.

Innovatief Vastgoed: FlexOffiz (Annexum)
Vastgoedfonds Annexum bouwde binnen enkele maanden zeven kantoorgebouwen om tot flexibele werkruimtes. Door het maandelijks aanpasbare model is ook FlexOffiz niet alleen geschikt voor het midden- en kleinbedrijf, maar ook voor de ambitieuze ZZP-er bereikbaar. FlexOffiz heeft plannen om dit jaar 22 kantoren door het land om te bouwen. Hierdoor wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de bedrijfsvastgoedmarkt naar hybride huurvormen, waarbij personeel zowel een hoofkantoor heeft als onderweg wil kunnen ontmoeten en werken.

Communities & Vastgoed: youngstartup.nl (AK Beheer)
A(nti) K(raak) Beheer is een voorbeeld van innovatief vastgoedbeheer: het snel groeiende concept Youngstartup.nl laat zien dat niet elk leegstaand gebouw gesloopt hoeft te worden. De online community helpt startende of jonge ondernemers in hun behoefte aan kantoorruimte. In sommige steden is de vraag naar kantoorruimte zo sterk dat er al ondernemers op de wachtlijst van Youngstartup.nl staan.

"Al deze organisaties zijn op hun eigen manier innovatief in het nadenken over en aanbieden van flexibele werkplekken", aldus Jeroen Kleinhoven, mede-eigenaar van springwrQ. "In de huidige markt zien we dat bijna twintig procent van de kantoren leeg staat en dat er aan de vraagkant veel behoefte is aan flexibele manieren om elkaar te ontmoeten en (tijdelijke of vaste) werkplekken in te richten. Dat de vier winnende organisaties zich hierin positief hebben onderscheiden, blijkt wel uit het grote aantal stemmen dat ze gehaald hebben."

http://www.youtube.com/watch?v=sq4JmnxldHc
 

Terug naar video overzicht