Redactie - 27 maart 2012

Innovatieplein over innovatie in de zorg


Stichting Digitalezorg.nl organiseert, met partners, het Innovatieplein tijdens Zorg&ICT 2012. Tijdens het drie dagen durend evenement van 27 tot en met 29 maart, in de Jaarbeurs in Utrecht, biedt het Innovatieplein diverse activiteiten voor bezoekers die ideeën willen omzetten naar innovaties in de praktijk. Alle relevante organisaties zijn er bijeen om de ruimte voor innovatie te creëren en geven presentaties, informatie en tips voor het innovatieproces. De Robot EVA, ontwikkeld door de TU in Delft zal bezoekers begroeten op het innovatieplein en voorzien van een drankje.

Het Innovatieplein is een initiatief van Stichting Digitalezorg met bijdragen van: Zorg voor Innoveren (Het CVZ, de NZa, het ministerie VWS en ZonMw), BSI, ICT Recht, VWS/Syntens, Nictiz, TU Delft, GlaxoSmithKline, Hogeschool Utrecht en ondersteund door NVEH, Diz en ICT Office.

Stichting Digitalezorg.nl is in 2010 opgericht als het kennispunt voor mensen die actief zijn in het werkveld van Zorg, ICT en Innovatie. Het kennispunt verzamelt, ontwikkelt en deelt kennis en inspiratie voor innovatie. Bezoekers van het kennispunt kunnen zelf bijdragen leveren en reageren op bijdragen van anderen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het elektronisch patiëntdossier, de landelijke infrastructuur, domotica, social media, eHealth, serious gaming, standaardisatie en telezorg.