Redactie - 26 maart 2012

Gemeenten krijgen hulp bij Het Nieuwe Werken


Gemnet, de ICT-serviceprovider voor de lokale overheid, gaat samenwerken met mITE, specialist op het gebied van enterprise mobility oplossingen voor bedrijven. Ze willen gemeenten optimaal begeleiden op het gebied van mobiel werken en mobiel beleid. Het Nieuwe Werken is onlosmakelijk verbonden met mobiel werken. Werknemers willen op kantoor gebruik maken van mobiele technologieën die zij als consument hebben omarmd en maken steeds vaker gebruik van de privé of zakelijke smartphone, tablet of laptop. Deze enorme groei van, en verscheidenheid aan, mobiele apparatuur creëert de nodige uitdagingen voor de ICT beheer organisaties. Bij gemeenten spelen dezelfde vraagstukken als in het bedrijfsleven als het gaat om de beveiliging van bedrijfsinformatie en applicaties en het beheer van mobiele apparatuur.

De combinatie van mITE’s kennis en toepassingen op het gebied van mobiliteitsoplossingen in samenwerking met Gemnet’s kennis, ervaring en ICT oplossingen voor gemeenten, biedt overheden de mogelijkheid om alle ICT vraagstukken omtrent mobiel werken op een adequate en professionele wijze te kunnen invullen.

Heimen Visser, directeur van Gemnet: “Dankzij de samenwerking met mITE kunnen we rekenen op ondersteuning van een vooraanstaande partij op het gebied van mobiliteitsoplossingen. Het Nieuwe Werken is een onderwerp dat sterk leeft bij onze klanten; met de specialistische kennis van mITE op het gebied van mobiele technologieën en werkprocessen kunnen we gemeenten optimaal laten adviseren om succesvol mobiel te werken.”

Naast iPads en toebehoren ontwikkelde Gemnet ook passende oplossingen zoals: Veilige Web Ingang en SSL Telewerken om heel eenvoudig, maar wel veilig altijd en overal toegang tot e-mail en werkplek te hebben. Speciaal voor gemeenten die integraal de kansen van Het Nieuwe Werken willen omarmen is er de Digitale Werkomgeving Gemeenten (DWG), de flexibele werkplek uit de cloud.

Mart Groot, Managing Director van mITE: “Gemnet is een partner die de overheid succesvol ondersteunt in haar dienstverlening aan burgers en bedrijven met betrouwbare ICT-services. Zij kennen deze markt als geen ander en signaleren een grote behoefte aan praktische en kostenefficiënte oplossingen om adequaat en veilig mobiel te werken. We zijn blij dat we met een prominente partij als Gemnet kunnen samenwerken en onze ambitie om de meest vooraanstaande mobiliteitsoplossingen te kunnen leveren voor lokale overheden waar te kunnen maken.”

mITE staat voor Mobile IT en Telecom. Het bedrijf is specialist op het gebied van enterprise mobility oplossingen voor bedrijven. mITE biedt advies, consultancy, implementatie en operationeel management van smartphones, tablets, mobiele applicaties en “bring-your-own-devices”. mITE’s diensten zijn erop gericht bedrijven succesvol te laten werken met mobiele technologieën en deze te beheren tijdens elke fase van de lifecycle. Hierbij staan de ambities, de informatie- en communicatiebehoeften van de klant centraal.