Redactie - 23 maart 2012

Piet Wybe Wagter benoemd tot CEO van Sogeti


Met ingang van 3 april 2012 is Piet Wybe Wagter (49) benoemd tot CEO van Sogeti in Nederland. Hiermee volgt hij Jeroen Versteeg op die zijn loopbaan voortzet binnen de Capgemini Groep als CEO van Capgemini Application Services Benelux.

Wagter is sinds 2003 in dienst bij Sogeti waar hij zijn loopbaan startte als Commercieel Directeur voor de sector Handel & Transport. In 2007 maakte Wagter de overstap naar Sogeti Belux. Daar was hij oa verantwoordelijk voor de divisie Applicatie Services en de financiƫle markt. In mei 2011 keerde Wagter terug bij Sogeti in Nederland als COO. Hij maakt deel uit van het Executive Committee van de ICT-dienstverlener verantwoordelijk voor portfoliomanagement, strategische allianties en planning. Voor zijn dienstverband bij Sogeti was Wagter werkzaam bij Akzo en het voormalige Pink Roccade.

De nieuwe CEO van Sogeti Nederland volgt Jeroen Versteeg op die 15 jaar werkzaam was voor de ICT- dienstverlener waarvan de laatste zes jaar als CEO. In zijn nieuwe rol als CEO bij Capgemini Application Services Benelux volgt hij Bernard Helders op.