Redactie - 19 maart 2012

NIBC Bank brengt 24x7-beheer IT onder bij Cegeka


NIBC Bank heeft een deel van het IT-beheer uitbesteed aan Cegeka. Het betreft het 24x7 beheer van de infrastructuur en de applicaties voor NIBC Direct internetsparen. Cegeka garandeert de continue beschikbaarheid van het platform - het internetportaal en de applicaties - voor de internetspaardienst van de bank. Hierdoor hoeft NIBC niet zelf een 24-uursondersteuning op te zetten, terwijl een zeer ervaren partij zorg draagt voor de beschikbaarheid en veiligheid.

Femke de Jong, Head of IT van NIBC Bank: “Wij hebben ervoor gekozen om IT selectief uit te besteden. Het gaat daarbij om specifieke diensten, waarvoor we bekijken of we deze het beste zelf ‘in huis’ kunnen verzorgen of niet, of er specifieke kennis nodig is en of we er IT-specialisten voor moeten aannemen. Op grond van deze overwegingen hebben we de NIBC Direct 24x7- dienst uitbesteed aan Cegeka. Deze dienst betreft de hele keten voor het NIBC Direct spaarsysteem, waaronder de applicatie Thaler van Callataÿ & Wouters. Voor de uitbesteding zijn we breed op zoek gegaan naar een partij die in een datacenter de juiste infrastructuur kan bieden. We zijn uitgekomen bij Cegeka. Dat is een partij die verschillende klanten in de bankwereld bedient en over de juiste ervaring beschikt. Bovendien is het een partner van Callataÿ & Wouters, waardoor we ook zeker zijn van expertise op het gebied van de applicatie Thaler.”

Cegeka huisvest de toepassing in zijn gespiegelde datacenters in de Belgische steden Hasselt en Leuven. Zaken op softwaregebied die betrekking hebben op continuïteit en prestaties lost Cegeka op in samenwerking met Callataÿ & Wouters.

“We hebben voor NIBC een afzonderlijke omgeving in ons datacenter ingericht,” zegt Paul Cornelisse, directeur van Cegeka Outsourcing. “Wij hebben de systemen in eigendom en NIBC neemt van ons de managed services af. Deze constructie garandeert zowel de veiligheid als de beschikbaarheid, geheel conform de eisen van de Nederlandsche Bank.”
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024