Redactie - 16 maart 2012

Ikazia Ziekenhuis koopt gespecialiseerde ERP


Deze week werden door het Ikazia Ziekenhuis en VCD Healthcare de handtekeningen gezet onder het definitieve contract voor de aanschaf en implementatie van de ERP-oplossing Vidaví. De opdracht was eind vorig jaar al voorlopig gegund aan VCD Healthcare en na de finetuning van de specificaties is de opdracht nu definitief.

Vidaví is een totaalconcept dat de complexe inkoop, logistieke en financiële processen ondersteunt voor zorginstellingen in de breedste zin. De basis van het concept wordt gevormd door het Microsoft Dynamics platform. Jeroen van der Schrier, hoofd Inkoop van het Ikazia Ziekenhuis: “We gaan werken met Vidaví Financieel plus Vidaví Crediteuren voor het digitaliseren van inkomende facturen. Daarnaast wordt Vidaví Inkoop/Logistiek inclusief het webportaal voor decentrale budgethouders geïmplementeerd. Op termijn overwegen we ook nog de aanschaf van Vidaví HRM.”

Het keuzetraject bij het Ikazia ziekenhuis werd begeleid door het adviesbureau H2W Facility. Marco van de Bilt van H2W: ““Ikazia heeft een uitgebreid en intensief selectietraject doorlopen waarbij we goed hebben gekeken naar wat Ikazia in de komende jaren wil gaan bereiken. Vervolgens hebben we gekeken naar alle mogelijke oplossingen in de markt. Het beoogde systeem moest functioneel toereikend zijn voor nu, maar ook de komende 10 jaar in ontwikkeling blijven. Verder is het erg belangrijk dat leverancier en systeem ook ‘passen’ bij de organisatie.”

“We zijn verheugd met deze keuze voor Vidaví”, aldus Jack Bakker, directeur van VCD Healthcare. “Vidaví is één van onze softwareoplossingen die we speciaal voor de zorgmarkt hebben ontwikkeld. We hebben de bewezen technologie van Microsoft verrijkt op basis van onze jarenlange ervaring in deze markt. En we kijken vooruit, want we zijn voortdurend bezig met het doorontwikkelen en uitbreiden van Vidaví. Op de Roadmap staan onder andere twee nieuwe modules: Vidaví Facilitair en Vidaví OK scanning.”

Het implementatieproject bij het Ikazia Ziekenhuis gaat al snel van start. Op 3 april a.s. is de kick-off gepland en het ziekenhuis gaat nog dit jaar operationeel met Vidaví.

Het Ikazia Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis waarin vrijwel alle specialismen aanwezig zijn. Met elkaar wordt er gewerkt aan continue verbetering van de kwalitatief hoogwaardige zorg. Wij willen met respect vóór elkaar het beste úit elkaar halen. Van arts tot patiënt, van verpleegkundige tot familielid; iedereen is er voor iedereen. Door de mix van oprechte interesse, onderlinge verbondenheid en betrouwbaarheid voelen mensen zich thuis bij Ikazia.