Redactie - 15 maart 2012

BT levert wereldwijde netwerkdiensten aan NAVO


BT kondigt vandaag een overeenkomst aan met het NATO Consultation, Command and Control Agency (NC3A), de organisatie die verantwoordelijk is voor de technologische ondersteuning van de wereldwijde activiteiten van de NAVO. Het contract biedt de NAVO een communicatienetwerk waarmee meer dan zeventig locaties in de NAVO- en Balkanlanden met elkaar verbonden worden. Het vijfjarige contract heeft een waarde van EUR 47 miljoen.   

De overeenkomst ondersteunt de transitie van de NAVO naar een flexibelere, toekomstbestendige infrastructuur. Het omvat de migratie van de bestaande backbone naar BT Ethernet Connect. Ethernet Connect is een intelligent netwerk dat is ontworpen voor grote organisaties die de volledige controle over hun IP-architectuur vereisen en hun infrastructuur op hun eigen manier willen ontwikkelen. De NAVO krijgt ook de beschikking over BT’s Ethernet Connect E-LINE dienst, die beschermde bandbreedte biedt voor bedrijfskritische applicaties die tussen locaties draaien.   

Ethernet Connect zal de basis leggen voor een zwaarbeveiligd Wide Area Network (WAN) ter ondersteuning van de operaties van de NAVO en zijn besluitvormers over de hele wereld. BT zal de NC3A organisatie ook voorzien van de hardware die dit mogelijk maakt.   

Georges D’hollander, General Manager NC3A, zei: “Informatie – en de mogelijkheid om die snel te delen met leden van een coalitie – speelt net als politieke besluitvorming een cruciale rol in de operaties van de 21e eeuw. Om dit te ondersteunen hebben we een flexibel en toekomstbestendig netwerk nodig. BT heeft in de loop der jaren een diepgaand begrip ontwikkeld van de specifieke uitdagingen waarvoor wij staan. Het BT Connect portfolio past uitermate goed bij onze communicatievereisten.”   

Edwin Hageman, CEO BT Benelux, voegt toe: “We zijn trots dat de NAVO voor onze Ethernet Connect oplossing heeft gekozen om hun technologische evolutie te ondersteunen. Het is een geweldige erkenning dat de NAVO ons heeft geselecteerd als communicatieleverancier. De afgelopen jaren hebben we succesvol met de NAVO samengewerkt en we kijken ernaar uit dit de komende jaren voort te zetten.”