Redactie - 15 maart 2012

Ciber sluit SAP-deal met St. Anna Zorggroep


Ciber Nederland gaat de komende drie jaar het technisch beheer verzorgen van de SAP-omgeving van de St. Anna Zorggroep. Ook zal de ICT-dienstverlener het functionele SAP-applicatiebeheer ondersteunen. Door de samenwerking kan de zorgorganisatie de continuïteit en doorontwikkeling van haar SAP-landschap waarborgen. St. Anna Zorggroep bestaat uit het St. Anna Ziekenhuis en Ananz, dat bestaat uit vier woonzorgcentra en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport.

De organisatie maakt gebruik van vier SAP-modules:

  • SAP ECC voor de financiële administratie, inkoop en logistiek;
  • SAP SRM wordt gebruikt als digitaal bestelsysteem van goederen;
  • Binnen de SRM-module gebruikt St. Anna Zorggroep SAP Master Data Management (MDM) als catalogus voor het beheer van artikelen;
  • SAP Process Integration (PI) wordt ingezet voor het technisch beheer van en de koppeling tussen de verschillende modules.
De organisatie werkt sinds vijf jaar met SAP. De zorggroep heeft ervoor gekozen om het technisch beheer en een deel van het functioneel beheer uit te besteden aan Ciber. SAP wordt bij St. Anna Zorggroep onder andere gebruikt voor het ondersteunen van het inkoopproces. Ciber heeft met name op dit gebied veel expertise in huis.

"Voor het beheer en de toekomstige ontwikkeling van ons SAP-landschap hebben we een professionele, toegewijde externe partij nodig, omdat we niet alle kennis in huis hebben", aldus Anja Kuijpers, hoofd beheer automatisering & informatievoorziening bij St. Anna Zorggroep. "We hebben gekozen voor Ciber vanwege de uitgebreide ervaring met SAP. Ciber heeft diverse ziekenhuizen als klant en weet op basis van deze ervaring wat er nodig is om processen binnen deze specifieke sector te verbeteren."

"De expertise binnen Ciber op SAP-gebied sluit goed aan bij de kennis die de organisatie zelf in huis heeft", aldus Onno Coenen, Sales en Recruitment Manager bij Ciber. "Door onze ervaring in andere ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen we relevante verbetervoorstellen voorleggen bij St. Anna, die ook concreet tot besparingen leiden. Bovendien kunnen oplossingen die we bij andere zorginstellingen hebben geïmplementeerd vrij goedkoop hergebruiken."