ICTroom bouwt het nieuwe datacenter van NovaData
14-03-2012
Deel dit artikel:

ICTroom bouwt het nieuwe datacenter van NovaData


ICTroom heeft voor het in Eindhoven gevestigde NovaData een nieuw datacenter gebouwd. NovaData is een totaalleverancier in IT voor organisaties waar dit geen ‘core business’ is. In het geval van NovaData zijn dat vooral organisaties in de gezondheidszorg. ICTroom bouwde voor het bedrijf, op basis van ICTroom Flex een datacenter dat niet alleen schaalbaar is, maar van brandblus-installatie tot noodstroom-oplossing als ‘benchmark’ kan worden beschouwd.

NovaData wilde een eigen, schaalbaar datacenter hebben, omdat steeds meer opdrachtgevers van het bedrijf verwachten dat de hardware en software op afstand wordt beheerd en actief ‘cloud computing’ wordt ingezet. Door gebruik te maken van de glasvezel infrastructuur in Nederland kan dat ook en door veel activiteiten centraal in een datacenter onder te brengen, betekent dat doorgaans voor de opdrachtgever een flinke besparing.

De keuze voor ICTroom was snel gemaakt, legt Bert Verhoeff (Algemeen Directeur van NovaData) uit. “Ik kom het team van ICTroom regelmatig tegen bij onze klanten en ben altijd aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van hun werk. Wat ICTroom onderscheidt, is de creativiteit van hun ‘engineering’. In veel bedrijven wordt het datacenter in een hoekje weggestopt, maar ik wil het juist laten zien. Daarom heb ik gekozen voor een glazen wand met led-verlichting. Iedereen kan bij binnenkomst vanuit onze receptie zo naar binnen kijken.”

Gert Jan Spinhoven, Sales Manager bij ICTroom: “Een datacenter realiseren voor een bedrijf dat zelf ook ICT-dienstverlener is, is altijd een extra uitdaging. De bouw van het datacenter voor NovaData was extra uitdagend omdat er veel tijdsdruk was én, vanwege de complexiteit van de verbouwing van het pand, een hele grote groep onderaannemers moest worden aangestuurd. Wij hebben de totale coördinatie op ons genomen en binnen de afgesproken plannen kunnen opleveren.”
 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters