Redactie - 09 maart 2012

Logica Benelux versterkt management team


Logica heeft in de Benelux een nieuwe managementstructuur geïmplementeerd. Deze stap maakt deel uit van haar strategie om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn door middel van een meer gefocuste en toegewijde organisatie. De veranderingen worden geleid door Chief Executive Officer Logica Benelux Seamus Keating, en maken het mogelijk dat Logica efficiënter kan opereren in de Benelux.

“Met dit nieuwe team zet Logica de transformatie voort naar een betere organisatie die meer projecten en lange termijncontracten kan realiseren en daarnaast onze relatie met klanten versterkt”, aldus Seamus Keating.

Kees ten Nijenhuis is toegevoegd aan het management team in de Benelux. Hij neemt de rol van Vice President Commercial Sector op zich. In deze functie is hij is verantwoordelijk voor de sectoren telecom, nuts, energie, transport, retail en industrie. Voordat hij bij Logica kwam, werkte Kees sinds 2008 als interim manager bij verschillende Europese en Amerikaanse bedrijven. Van 2002 tot 2008 leidde hij de Europese tak van Wipro, die tijdens deze periode de jaaromzet zag groeien van 50 miljoen euro naar meer dan één miljard euro.

Kees volgt Rob Leijn op, die de commerciële sector van Logica Benelux leidde sinds 2009. Rob is nu Vice President Sales Benelux. Hij leidt de sales activiteiten en zal daarnaast verantwoordelijk zijn voor de marketingstrategie van Logica.

Marcel Sommeling is verantwoordelijk voor de financiële sector van Logica Benelux. Hiervoor was hij Chief Client Officer bij Logica en verantwoordelijk voor een aantal grote contracten in de financiële sector.

Logica Benelux Business Consulting wordt aangestuurd door Thomas Breuer. Hij werkt sinds 2006 voor Logica en was recent verantwoordelijk voor de wereldwijde strategische partnerschappen.

Andere leden van het Benelux management team zijn Chief Financial Officer Paul Langendoen, Vice President Human Resources Ido Shikma, Peter Hartog als Vice President Commercial, Frank van Nistelrooij als Vice President Public Sector en Sake Algra als Vice President Professional Services. Steve Burnett krijgt de rol van Vice President Operations. Hans Vets is op 1 maart benoemd tot Vice President Logica Belgium.