Redactie - 08 maart 2012

Huawei profileert zich op CeBIT met videoconferencing


De Chinese ICT-leverancier Huawei, die ook in Nederland steeds groter wordt, heeft op CeBIT 2012 nieuwe telepresence-technologie laten zien. Deze nieuwe oplossing is uitgerust met drie geïntegreerde full-view schermen en heeft een zeer geringe afstand tussen de schermen. Hierdoor krijgen gebruikers een zeer realistische weergave van videoconferencing en hebben ze het gevoel naar één scherm te kijken. De oplossing is beschikbaar in het vierde kwartaal van 2012.

De nieuwe full-view telepresence-oplossing bestaat uit drie kwalitatief hoogwaardige schermen, waardoor deelnemers vanuit verschillende locaties bijna naadloos overzichtelijk in een oogopslag zichtbaar zijn. De videoconference-oplossingen die momenteel op de markt zijn, hebben meestal een afstand van twaalf centimeter tussen schermen. Dit onderbreekt de 'kijkervaring' van de gebruikers. Huawei's full-view telepresence-oplossing lost dit probleem grotendeels op door de afstand tussen de schermen te verminderen tot 5,5 millimeter, een twintigste van de momenteel gebruikelijke afstand van telepresence-schermen.

Minder stroomverbruik
Naast de innovatieve HD-technologie maakt Huawei's full-view telepresence gebruik van strenge milieunormen om de CO2-uitstoot en bedrijfskosten te verminderen. Door een zeer laag bandbreedteverbruik wordt het stroomverbruik gereduceerd tot 1700W. Dat is dertig procent lager dan de huidige industriestandaard. Hierdoor is de telepresence-oplossing niet alleen stiller, maar hebben de airconditioning units ook minder koeling nodig.

Huawei's full-view telepresence-oplossing is tevens uitgerust met een geavanceerd ophangsysteem dat aan de voorzijde toegang biedt voor eenvoudig onderhoud. Dankzij deze functie neemt de oplossing slechts 1,8 vierkante meter in; dat is dertig procent minder ruimte dan soortgelijke producten nodig hebben.

De full-view telepresence-oplossing is gebaseerd op de Huawei TP3106, 's werelds eerste 1080p 60fps telepresence-systeem. De gebruikte HD-technologie biedt de beste beeldkwaliteit, die momenteel beschikbaar is in de markt, waardoor non-verbale communicatie beter tot zijn recht komt. Gebruikers hebben hierdoor het idee face-to-face in gesprek te zijn met iemand die zich in werkelijkheid duizenden kilometers verderop bevindt. Dit versterkt zakelijke relaties tussen zowel medewerkers onderling als partners en klanten.

De drie-kanaals audiotechnologie, de nauwkeurige audiolokalisatie en -reproductie, en de lipsynchronisatie versterken de realistische ervaring. Met het draadloze op Android gebaseerde touchscreen zijn gebruikers in staat het systeem van breedbeeldschermen, verborgen camera's, de hifi audio, de verlichting en het algemene besturingssysteem eenvoudig te beheren met één druk op de knop. De full-view telepresence-oplossing kan worden geïntegreerd met bestaande videocommunicatiesystemen, waardoor gebruikers altijd en overal kunnen deelnemen aan telepresence en videoconferenties, vanaf elk apparaat met internettoegang.

"Onze nieuwe generatie telepresence-oplossingen beschikken over innovaties die organisaties een betere gebruikerservaring bieden en tegelijkertijd de operationele kosten verlagen," aldus Yiquan Chen, President, UC & C-producten van Huawei Enterprise Business Group. "Huawei blijft investeren om aan de toenemende eisen van organisaties te kunnen voldoen. Meer realistische videoconferentie-ervaringen, maar ook verhoging van efficiëntie en concurrentievoordeel zijn daarbij belangrijke uitgangspunten."