Redactie - 02 maart 2012

Zuidelijke Rekenkamer kritisch over ICT-beleid provincie Noord-Brabant


De kosten van inhuur stegen van 2,7 miljoen euro in 2005 tot ruim 8 miljoen in 2009. In totaal werden vorig jaar nog ruim 30 arbeidsplaatsen ingevuld met ingehuurd personeel voor een bedrag van rond de 5 miljoen euro.

De Zuidelijke Rekenkamer schrijft dat in een kritisch rapport over het ICT-beleid van de provincie dat vrijdag is gepubliceerd.

Ambtenaren uitten aan de onderzoekers hun zorgen over de ICT-kennis die de provincie minimaal in huis moet hebben. De Zuidelijke Rekenkamer adviseert de provincie om de afhankelijkheid op belangrijke posities zo ver mogelijk te beperken.

Gedeputeerde Staten onderschrijven vrijdag de conclusies over de inhuur van expertise maar zeggen dat de praktijk nogal eens weerbarstiger is dan de leer. De provincie inventariseert nu samen met de Technische Universiteit Eindhoven op welke functies eigen deskundigheid nodig is.

De algemene conclusie van de Zuidelijke Rekenkamer is dat het ICT-beleid van Brabant de afgelopen jaren niet daadkrachtig was. Het ontbrak aan regie en doorzettingskracht. ,,Van een weloverwogen beeld waar de provincie met ICT naartoe wil is tot op heden geen sprake.''

(c) ANP
  

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024