Redactie - 02 maart 2012

Samenwerkingsverband rond 'Bring Your Own Device'


RSA, de security-divisie van EMC, gaat samenwerken met ontwikkelaars van mobiele technologie om sterke authenticatie toe te voegen aan mobiele toepassingen. Tot de samenwerkingspartners behoren Appcelerator, Citrix, FeedHenry, Good Technology, Juniper Networks, VMware en Zscaler. De snelle adoptie van smartphones en tablets hebben ertoe geleid dat organisaties op zoek moeten gaan naar nieuwe beveiligingsoplossingen. Als het gaat om toegang tot applicaties, is er onderscheid te maken in twee categorieën: toegang op afstand tot het bedrijfsnetwerk vanaf een mobiel apparaat en toegang tot alle nieuwe applicaties die specifiek zijn gebouwd voor mobiele platformen. Voor beide scenario's is een krachtige beveiliging onontbeerlijk en kan alleen worden ingevuld met nieuwe beveiligingstechnologieën die specifiek voor mobiel zijn ontwikkeld. Deze beveiliging heeft weinig impact op de gebruikservaring zonder concessies te doen op de beveiliging.

Dan Schiappa, RSA Senior Vice President & Group General Manager, Identity and Data Protection: "De industrie gebruikt meer en meer mobiele toepassingen voor zakelijk gebruik en e-commerce. In combinatie met de juiste bescherming kan beveiliging een positieve stimulans geven aan deze nieuwe mobiele innovaties. De nieuwe mobiele toepassingen voor zakelijk gebruik vereisen een nieuwe, slimmere manier van authenticatie waarbij dynamische risicomonitoring en -analyse van dreigingen belangrijk is zonder dat het de gebruikerservaring negatief beïnvloedt. Door een combinatie te maken van RSA SecurID en RSA Adaptive Authentication hebben we een veilig platform gecreëerd, geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, voor ontwikkelaars om in hun mobiele toepassingen in te bouwen."

Brian Byun, Vice President en General Manager, End-User Computing, Mobile bij VMware: "Gevirtualiseerde mobiele omgevingen vereisen een andere beveiligingsaanpak dan het beveiligen van een traditionele bedrijfsomgeving. Door onze samenwerking met RSA leveren wij mobiele oplossingen die eindgebruikers in staat stellen hun eigen mobiele apparaten te kiezen waarbij tegelijkertijd de IT-afdeling bedrijfsgegevens kan veilig stellen."