Redactie - 29 februari 2012

Logica levert beheer voor nieuw netwerk van elektrische autos in Luxemburg


Logica gaat het Luxemburgse bedrijf Estonteco ondersteunen bij de uitrol van elektrische laadpunten. De komende jaren worden in Luxemburg enkele honderden laadpunten geplaatst; de eerste serie laadpunten wordt al in 2012 operationeel. Logica is verantwoordelijk voor het leveren van 24/7 IT services op welke het management van de oplaadinfrastructuur draait. Na Nederland en Duitsland wordt Logica daarmee in een derde Europese land actief met elektrisch rijden. In België draait er op dit moment een pilot met enkele oplaadpunten.

Logica heeft het Charge point interactive Management System (CiMS) ontwikkeld, die het mogelijk maakt het centrale management te beheren van verschillende oplaadpunten en leveranciers met de verzekering van een veilige klant identificatie. In Nederland ondersteunt Logica via CiMS de uitrol van meer dan 10.000 laadpunten onder leiding van elaad.nl. Daarnaast levert Logica CiMS aan Stadtwerke Düsseldorf voor de uitrol van elektrisch rijden in deze Duitse metropool.

Rob Leijn, Managing Director Commercial Sector Logica Nederland: “Om van elektrisch rijden een succes te maken is een internationaal netwerk van laadpunten noodzakelijk. Deze opdracht in Luxemburg is weer een stap in die richting. Bovendien is het een erkenning voor onze bijdrage aan innovatieve en duurzame mobiliteit.”